Služba Uber Eats v Česku do měsíce skončí

pondělí, 4. května 2020, 15:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Rozvážková služba Uber Eats na českém trhu do měsíce skončí.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Společnost Uber se rozhodla ukončit ke 4. červnu na tuzemském trhu svou službu na rozvoz jídla Uber Eats. Česká republika představuje jeden z osmi trhů na světě, odkud se rozvážková služba stahuje. Vedle Česka opouští také Egypt, Honduras, Rumunsko, Saúdskou Arábii, Ukrajinu, Uruguay a částečně i Spojené arabské emiráty. V pondělí to uvedla agentura Reuters. 

„Pokračujeme tak v naší strategii zaměřující naši energii a zdroje na největší trhy Uber Eats na světě,“ vysvětlila ukončení aktivit na zmíněných trzích společnost Uber. 

Služba Uber Eats v době pandemie nabízela zákazníkům rozvážku zdarma i možnost vyzvednout si jídlo přímo v restauraci, provozovnám zase zrušila vstupní registrační poplatek. Zároveň zavedla nový systém denních výplat. 

V Česku tak po odchodu Uber Eats zůstane služba Dáme Jídlo, jež spolupracuje s téměř 3000 restaurací ve 170 obcích po celé republice, a také Wolt, operující v Praze a Brně. Nedávno začal v Praze a Brně rozvážet jídlo také online supermarket Rohlík.cz nebo přepravní aplikace Bolt. 

-stk-