Mattoni 1873 podpoří restaurace programem Oživ svůj podnik

středa, 24. června 2020, 10:15 Marketing, Aktuality MediaGuru

Mattoni 1873 vytvořila program na míru pro restaurace, který podpoří přes sociální sítě. „Celkově chceme zasáhnout každým postem 7500 lidí,“ říká Michal Šlechta, manažer značky Pepsi.

Michal Šlechta, zdroj: Mattoni 1873

Michal Šlechta, zdroj: Mattoni 1873

Společnost Mattoni 1873, producent nealkoholických nápojů, rozjíždí od poloviny června speciální marketingovou akci na pomoc restauracím. Program vznikal tři měsíce a dostal název „Oživ svůj podnik“. Navazuje na aktivitu „Zachraň hospodu“, na které se společnost partnersky podílela. Komplexní program je vyroben na míru a soustředí se na značky z portfolia Mattoni 1873 – Pepsi a Schweppes. (Produkty z portfolia společnosti PepsiCo Mattoni 1873 distribuuje v ČR od roku 2018.)

Program zahrnuje jak přímou marketingovou podporu jednotlivých restaurací, tak i celou řadu produktových pobídek. Cílem je pomoci restauracím vyrovnat se se současnou obtížnou situací. Na podporu novinky navíc v Mattoni vytvořili interní webovou platformu, přes kterou budou řídit aktivity na sociálních sítích. „Celkově chceme zasáhnout každým postem na 7500 lidí, dosah by mohl být až 5 milionů lidí,“ říká Michal Šlechta, manažer značky Pepsi s tím, že na začátek srpna pak chystají i reklamní kampaň pro Pepsi.

Zisky z foodtrucků půjdou přímo restauracím, zdroj: Mattoni 1873

Zisky z foodtrucků půjdou přímo restauracím, zdroj: Mattoni 1873

Kolik restaurací, barů a jiných podniků celkem do akce zahrnete a jaké aktivity jim nabídnete?

Do celého programu plánujeme zapojit až 1000 podniků, a to prostřednictvím podpory mediální i aktivační, jež má podobu například Food trucku, Souboje chuti nebo Schweppes The Bar. V současné chvíli se program rozbíhá, náš obchodní tým jej představuje zákazníkům. Celý program je koncipován především na období letních prázdnin, které pro nás představují hlavní sezónu. Plný rozjezd předpokládáme od začátku července.

Program běží od poloviny června, máte již nějaké ohlasy?

Velice pozitivní ohlas vzbuzuje možnost výběru modelu podpory pro daný podnik na míru. Program nabízí podporu širokému spektru podniků, od sezónní provozovny, přes bar v centru města, až po restauraci nabízející především obědová menu. Navíc zisky ze zážitkových a gastronomických trucků půjdou rovnou majitelům hospod.

Kde všude se foodtrucky objeví a jaké menu budou nabízet?

Mobilní foodtruck nabízí široké menu, které rozšíří nabídku provozovny směrem ke koncovému spotřebiteli. Každá provozovna si může vybrat z různých menu, například Burger menu, Classic menu nebo Snack Menu. V nabídce budou zajímavá jídla jako Roastbeef v koblize s mangovým salátem nebo Smažené dýňové rizoto s Gorgonzolou. Všechny recepty pocházejí z úspěšné spolupráce z roku 2019 s Romanem Kotlářem.

Na podporu značky Schweppes vznikl speciální bar, zdroj: Mattoni 1873

Na podporu značky Schweppes vznikl speciální bar, zdroj: Mattoni 1873

Hlavní mediální podpora bude přes sociální sítě. Jak bude tato kampaň vypadat?

Toto je pro nás úplná novinka nejen pro nás, ale myslím i pro celé odvětví. Protože chceme pomoci podnikům k větší návštěvnosti, jsou sociální sítě ideálním nástrojem. Tvorba samotných postů bude navíc automatizovaná a řízena přímo obchodním týmem. Vytvořili jsme pro to zcela novou interní webovou platformu, která vše výrazně zjednodušuje. Celkové chceme zasáhnout každým postem na 7500 lidí.

Jaký očekáváte celkový dosah kampaně a budete spolupracovat s nějakými influencery?

Do programu mediální podpory plánujeme zapojit na 700 provozoven a celkový dosah by tak mohl být více než 5 milionů lidí. Zapojení influencerů do tohoto programu neplánujeme. Jinak BTL aktivaci zajišťuje agentura Ritual a digitální část Etnetera Motion.

Plánujete na léto nějaké další reklamní kampaně?

V současné chvíli nemohu být příliš konkrétní, ale připravujeme největší letošní kampaň na naší vlajkovou značku Pepsi. Tato kampaň bude startovat na začátku srpna a přinese s sebou velmi zajímavé globální prvky, které u nás ještě k vidění nebyly.

-zue-