iDnes: Počet předplatitelů Premium se zvýšil na 56 tisíc

pondělí, 21. září 2020, 07:40 Internet & Mobil MediaGuru

Placenou službu iDnes Premium využilo za plnou cenu zatím 56 tisíc předplatitelů, uvedla skupina Mafra.

Zdroj: Mafra

Zdroj: Mafra

Službu iDnes Premium, kterou loni na podzim uvedla mediální skupina Mafra na svůj vlajkový server iDnes.cz, si po roce fungování zaplatilo v plném režimu 56 tisíc předplatitelů. Mafra to uvedla na svém webu iDnes.cz. Jde o předplatitele, kteří si zaplatili cenu 39 Kč měsíčně.

Mafra upřesnila, že za rok existence služby iDnes Premium vydala 6 500 prémiových článků, které si čtenáři zobrazili více než stomilionkrát. Uživatelé si také měli stáhnout 140 tisíc digitálních vydání novin a časopisů, pustit si 63 tisíc filmů či ve 23 tis. případech využít členství k nákupu vstupenek (např. na koncerty, zápas NHL, derby Sparta - Slavia, návštěva pražské ZOO atp.).

„Se zlatým logem vycházejí články od rozhovorů po reportáže, od kultury po odborná medicínská či vědecká témata, zprávy z českých i moravských regionů, stejně jako ze všech koutů světa," uvádí Mafra výčet textů, které do služby Premium zařazuje.

Mafra spustila iDnes Premium loni v září, do konce listopadu ponechala možnost využití služby Premium pouze za registraci. Do konce listopadu se takto registrovalo 300 tisíc lidí. Od konce listopadu 2019 aktivovala Mafra platební bránu, kdy poplatek za měsíční přístup stanovila na 39 Kč. Za první měsíc ale účtovala jen 1 Kč.  Plně zpoplatněný je tak web od konce listopadu, tj. posledních deset měsíců. Za půl roku fungování hlásila 50 tisíc předplatitelů.

Michal Hanák, který ve skupině Mafra zodpovídá za digitální obsah, v červnovém rozhovoru pro MediaGuru.cz uvedl, že skupina by ráda dosáhla na počet sto tisíc předplatitelů služby iDnes Premium.

Hanák: Předplatitele nabíráme rychleji, naše meta je sto tisíc

čtvrtek 25. června 2020

-mav-