Novým předsedou Rady ČRo je Miroslav Dittrich

čtvrtek, 1. října 2020, 07:25 Aktuality, Rádio MediaGuru

Rada Českého rozhlasu zvolila ve středu svým předsedou dosavadního místopředsedu Miroslava Dittricha.

Zdroj: Český rozhlas

Zdroj: Český rozhlas

Rada Českého rozhlasu (ČRo) zvolila ve středu svým předsedou dosavadního místopředsedu Miroslava Dittricha. Na předsednickém postu nahradil Hanu Dohnálkovou, které v březnu skončil mandát a poslanci ji znovu do rady nezvolili. Místopředsedou byl zvolen Zdeněk Mahdal, druhým místopředsedou je od května Tomáš Kňourek. ČTK to řekla Blanka Bumbálková z tiskového oddělení ČRo.

Dittrich byl od jara pověřen dočasným řízením rady do doby, než bude mít orgán plný počet členů. V minulosti v rozhlase působil jako moderátor, šéfredaktor stanice Český rozhlas Dvojka nebo ředitel výroby uměleckých pořadů. Vedle rozhlasu pracoval v České televizi, kde mimo jiné vedl ekonomickou redakci zpravodajství.

Devítičlenná rada ČRo je kompletní od úterý, kdy Poslanecká sněmovna na poslední dvě volná místa zvolila předsedu Českého svazu chovatelů a ředitele Výstaviště v Lysé nad Labem Ondřeje Matouše a scenáristu a bývalého pracovníka Českého rozhlasu Josefa Nerušila, který nyní působí v odboru komunikace pražského arcibiskupství.

Rada Českého rozhlasu je orgán, jejímž prostřednictvím veřejnost uplatňuje své právo kontroly tohoto veřejnoprávního média. Do působnosti rady náleží například jmenování a odvolání generálního ředitele a schvalování rozpočtu.

-čtk-