Tesco rozšiřuje rozvoz potravin pro šest mil. zákazníků

středa, 2. prosince 2020, 07:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Tesco bude nově zavážet na Děčínsku, Ústecku, na Vysočině, Přerovsku a rozšíří region na Prostějovsku a v okolí Brna. Služba je tak nyní dostupná pro 6,1 mil. obyvatel ČR.

Nově nabízí Tesco rozvoz dalším 900 tisícům lidí, zdroj: Tesco ČR

Nově nabízí Tesco rozvoz dalším 900 tisícům lidí, zdroj: Tesco ČR

Obchodní řetězec Tesco rozšiřuje od prosince dostupnost své služby Online nákupy a nově bude zavážet na Děčínsku, Ústecku, na Vysočině, Přerovsku a rozšíří region závozu na Prostějovsku. Zároveň posílí i rozvozy v Brně a okolí. Služba bude nově dostupná pro 6,1 mil. obyvatel Česka.

„Od 1. prosince spustíme službu Tesco online nákupy na Děčínsku, od 10. prosince pak na Jihlavsku a o den později přidáme Přerovsko a Zlínsko,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.

Službu bude moci nově využívat téměř 900 tisíc zákazníků. Jedná se o města a jejich okolí v severních Čechách – Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Lovosice a Litoměřice. Dále pak Vysočina – Jihlava, Havlíčkův Brod, Humpolec, Telč a Pelhřimov. Třetím regionem je Přerov, Hulín, Otrokovice, Zlín, Hranice a Kroměříž. Poslední oblastí jsou pak města Uničov, Litovel a Mohelnice. Zároveň dojde i k posílení kapacit na jižní Moravě.

Tesco nabízí rozvoz potravin od roku 2012. Momentálně rozváží v 12 krajích ČR. 

Další variantou je služba Klikni + Vyzvedni, kdy si zákazníci objednají svůj nákup, který si následně vyzvednou přímo v obchodě. Zbylá část zákazníků, která není v aktuální závozové oblasti, může využívat službu Tesco zásilka, která nabízí od června nákup trvanlivých potravin.

Na trhu online prodejů potravin postupně roste konkurence i v regionech. Rozvoz trvanlivých potravin po republice nabízí Rohlík.cz, který chce svou kompletní nabídku rovněž rozšířit po celé republice, podobně stále rozšiřuje nabídku do regionů Košík.cz a do online prostoru v regionech vstoupilo Makro a COOP.

E-shopy čekají opět dvoj až trojnásobné prodeje potravin

sobota 10. října 2020