Valora i Extra Publishing mají zájem o dětské tituly MF

pondělí, 7. prosince 2020, 12:30 Aktuality, Tisk , Aktualizováno MediaGuru

Valora Investment chce zachovat vydávání dětských titulů Puntík a Tečka. Svůj návrh na převzetí dětských titulů rozšířilo i Extra Publishing.

Zdroj: Mladá fronta

Zdroj: Mladá fronta

Společnost Valora Investment chce zachovat vydávání dětských titulů Puntík a Tečka z vydavatelství Mladá fronta (MF). Insolvenční správkyni MF proto zaslalo nabídku, ve které navrhuje odkup ochranných známek, domén a předplatitelských databází vztahujících se ke zmíněným časopisům. „Chtěli bychom tímto vyjádřit náš zájem o pokračování ve vydávání časopisů, a to pod jejich současnými názvy," uvádí se v nabídce společnosti.

V případě, že by z jakéhokoli důvodu nebylo možné přistoupit k odkupu ochranných známek, domén a předplatitelských databází, je z pohledu Valora Investment alternativním řešením možnost převzetí závazků společnosti Mladá fronta vůči stávajícím předplatitelům časopisů.

O předplatitelský kmen dětských časopisů MF má zájem i Extra Publishing. To nabízí převzetí celého závazku týkajícího se dětského titulu Puntík a také časopisu Tečka, a to formou náhrady předplatného za časopis Dráček. Dosavadní návrh tak nepočítal s převzetím zmíněných časopisů.

Extra Publishing ale doplnila v pondělí 7. 12. 2020 svůj návrh zaslaný insolvenční správkyni MF zájmem o koupi aktiv či části závodu společnosti MF spočívající ve vydávání časopisů Puntík, Maminčin Puntík a Tečka. „Máme zájem pokračovat ve vydávání časopisů v jejich stávající podobě, se stávajícím tvůrčím a autorským týmem. Předmětem naší nabídky je odkoupení časopisů Puntík, Maminčin Puntík, Tečka, které jsou všeobecně známy a vztahují se k nim následující registrace, ochranné známky, označení, aktiva, smlouvy a závazky," stojí v návrhu.

O předplatitele motoristických titulů pak projevilo zájem vydavatelství Business Media CZ. Ve společné iniciativě s Extra Publishing spustily obě společnosti web Záchrana předplatného a nabízejí v něm převod nevyčerpaného předplatného časopisů auto-motor-sport, Auto 7 a last auto omnibus a už zmíněných dětských titulů Puntík a Tečka. Náhradou můžou jejich předplatitelé získat tituly Dráček, Předškolák, Časostroj (dětské tituly Extra Publishing) a Automobil, Trucker, Doprava a silnice (moto tituly Business Media CZ). Předplatitelům MF tak nabízejí, že jejich pohledávky za Mladou frontou z důvodu nevyčerpaného předplatného jejich časopisů převezmou a protiplněním budou dodávat svoje tituly. 

Jaký bude další osud titulů Mladé fronty, stále není jasné. Z vyjádření insolvenční správkyně na konci minulého týdne mj. vyplynulo, že společnost Albatros Media by mohla předložit závaznou nabídku. Albatros Media jevila zájem o knižní divizi MF.

Svůj zájem o MF deklarovala také Empresa Media a v případě týdeníku Euro firma Procom Group.

-mav-

Aktualizováno v pondělí 7.12. 2020 v 14:55 o nový návrh Extra Publishing. Titulek a perex jsme upravili.