Zájemci o části Mladé fronty mají podávat své nabídky

středa, 23. prosince 2020, 21:25 Tisk MediaGuru

Zájemci o jednotlivé části společnosti Mladá fronta, jejíž provoz byl zastaven, mají své nabídky podávat do 6. ledna. V případě divize Online do 29. prosince.

Zdroj: Mladá fronta

Zdroj: Mladá fronta

Insolvenční správkyně vydavatelství Mladá fronta (MF) na pokyn od zajištěného věřitele Czech Property Investments (CPI) vyzvala zájemce o funkční celky společnosti MF, aby podali své jednoznačné nabídky. Nabídky mají podávat do 6. ledna 2021 do 12:00 hodin. V případě zájmu o internetové portfolio MF (divize Online) je lhůta pro podání nabídek kratší, konkrétně do 29.12. 2020 do 12:00 hodin.

Jednotlivé části MF mají být prodány tomu, kdo za příslušnou část (předmět zajištění) nabídne nejvyšší kupní cenu. Před podpisem kupní smlouvy má být na účet majetkové podstaty uhrazena záloha ve výši celé kupní ceny.

Insolvenční správkyně MF Petra Hýsková zdůvodnila, že konečnou fázi výběrového řízení na jednotlivé položky MF zahájila v zájmu zachování majetkové podstaty, resp. dosažení maximálního možného výtěžku v zájmu všech přihlášených věřitelů.

O jednotlivé aktivity Mladé fronty projevilo v posledních týdnech zájem celkem 16 zájemců. Například společnost Albatros Media se zajímá o knižní divizi, společnost New Look Media o týdeník Euro, společnosti Valora Investments a Extra Publishing o dětské časopisy Puntík a Tečka, Internet Info o internetové tituly. 

Krajský soud v Českých Budějovicích v úterý ukončil provoz společnosti Mladá fronta. Věřitelé žádají od vydavatelství dlužnou částku přibližně 400 milionů korun. Prodej jednotlivých částí MF ale může vést k částečnému uspokojení věřitelů a k zachování značek společnosti.

-mav-