Obchodní síť Žabka začíná nově nabízet léky

úterý, 19. ledna 2021, 13:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Žabka nově zařazuje do svého sortimentu volně prodejná léčiva, zatím na 30 prodejen.

V Žabce nyní koupíte např. ibalgin, paralen, kapky do očí nebo léky na bolest v krku, zdroj: Žabka/Tesco

V Žabce nyní koupíte např. ibalgin, paralen, kapky do očí nebo léky na bolest v krku, zdroj: Žabka/Tesco

Obchodní síť prodejen malého formátu Žabka se snaží reagovat na měnící se potřeby svých zákazníků, a proto do svého sortimentu zařadila i volně prodejná léčiva. Jejich prodej testovala od loňského prosince na prodejně v OC Eden v Praze.

„V současnosti máme 30 obchodů s lékárnou a na těch největších je v nabídce až 40 položek. Jedná se např. o ibalgin, paralen, kapky do očí, léky na bolest v krku a vitamíny,“ říká Radim Lunda, generální manažer sítě obchodů Žabka. Služba se má rozšiřovat i na další obchody. „Tento sortiment má velký potenciál například v našich vesnických obchodech, na místech, kde není žádná plnohodnotná lékárna,“ dodává Lunda.

Žabka umožňuje nákup prostřednictvím aplikace Bolt Food od dubna loňského roku s doručením do 30 minut od objednání. Postupně rozšiřovala nabídku produktů, která nyní čítá 750 položek. V současné chvíli službu provozuje 39 pražských obchodů, výrazně se tak rozšířila závozová oblast. Zájem o službu podle firmy roste, týdně má vyřídit stovky objednávek.

Během uplynulého roku pokračovala Žabka ve své expanzi a otevřela 17 nových obchodů, poprvé prodejnu v administrativní budově, následně v obchodním centru Eden v Praze. Aktuálně provozuje více než 120 obchodů. Obchodní síť je součástí skupiny Tesco v České republice od dubna 2011.

Žabka je poprvé v obchodním centru a testuje prodej léčiv

pátek 18. prosince 2020

-zue-