A 11 chce vstoupit do rádií Západ a Samson Digital

pondělí, 1. března 2021, 10:10 Aktuality, Rádio MediaGuru

Společnost A 11 chce rozšířit své mediální aktivity i do rozhlasového vysílání.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Vydavatelství A 11 by mělo získat podíly v rádiích Západ a Samson Digital. Stávající jediný vlastník obou rádií, společnost Samson a partneři, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o souhlas se změnou v majetkové struktuře příslušných provozujících společností.

Vydavatelství A 11, které vydává například regionální tiskoviny Náš Region, by podle této žádosti mělo získat v Rádiu Samson Digital, resp. v jeho provozující společnosti Samson Media, 20% podíl. Zbývajících 80 % si ponechá původní vlastník.

V Rádiu Západ, resp. v provozující společnosti Rádio Samson, má A 11 získat podíl ve výši 34 %. Dvoutřetinový podíl (66 %) by nadále patřil společnosti Samson a partneři.

Rádio Západ je západočeským regionálním rádiem, hudebně se orientuje na muziku od 90. let 20. století po současnou hudební tvorbu. Vysílá od loňského ledna na kmitočtech po bývalém rádiu Samson.

Rádio Samson Digital vysílá v rámci celoplošného digitálního rozhlasového vysílání, hraje folk, country či trampskou hudbu.

Majitel A 11 Aleš Zavoral měl dříve také menšinový podíl ve společnosti podílející se na provozování televize Šlágr TV (Šlágr FNDB), z této firmy ale loni v únoru vystoupil.

-mav-