Na trh se ve čtvrtek vrací týdeník Mladý svět

čtvrtek, 18. února 2021, 07:45 Tisk MediaGuru

Ve čtvrtek 18. února 2021 vychází první číslo obnoveného týdeníku Mladý svět.

Titulní strana obnoveného týdeníku Mladý svět

Titulní strana obnoveného týdeníku Mladý svět

Od 18. února 2021 obnovuje vydavatelství A 11 vydávání společenského týdeníku Mladý svět. Časopis se na trh vrací po 16 letech, naposledy vyšel v květnu 2005 a poté se sloučil s magazínem Instinkt. Vůbec první číslo časopisu Mladý svět vyšlo v roce 1959.

A 11 bude Mladý svět vydávat jako týdeník, šéfredaktorem časopisu byl jmenován Jan Januš. Redakci tvoří Daniel Hromada, Jan Štoll, Jan Borovanský a Klára Hanušová. Na konci ledna vyšlo nulté číslo Mladého světa, šlo ale o speciál zaměřený na tradiční české a slovenské značky. 

Titulní strana „nového" Mladého světa vychází v černobílém retro provedení, na titulní straně je Taťána Gregor Brzobohatá a Cyril Höschl, se kterými týdeník přináší rozhovor. Dále obsahuje rubriky novinky, téma čísla, kultura, sport, paměť národa či svět. Součástí je také televizní program na týden, křížovky, fotoreportáž nebo seriál Kmeny, připomínající subkultury 90. let. 

A 11 deklaruje, že týdeník vychází v tištěném nákladu 45 tisíc kusů, prodejní cena je 29 Kč, rozsah 66 stran. Ředitel vydavatelství A 11 Aleš Zavoral už v minulém roce uvedl, že časopisem Mladý svět vstupuje jeho vydavatelství do segmentu společenských časopisů. Uvedení Mladého světa má být jedním z kroků vedoucích k posílení pozice vydavatelství. V úvodníku obnoveného vydání napsal, že nový Mladý svět se nebude tvářit, že je stejný jako před mnoha lety. „Oživit fenomén v jiné době a za jiných okolností nedokáže nikdo. A ani my se nebudeme nabubřele tvářit, že tuto legendu jen tak oživíme. Ale rádi bychom alespoň navázali na někdejší výjimečnost a čtenářskou úspěšnost," stojí v editorialu.  

-mav-