McDonald’s přidává do nabídky řadu produktů Veggie

pondělí, 29. března 2021, 10:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

McDonald’s rozšiřuje své menu o vegetariánské produkty. Pod názvem Veggie nabídne burger, wrap i salát.

Veggi burger, zdroj: McDonald's

Veggi burger, zdroj: McDonald's

McDonald’s reaguje na zvyšující se poptávku Čechů po alternativách k masovým pokrmům a od pondělí 29. března do své nabídky zařazuje vegetariánské produkty. Po názvem Veggie nabídne nový burger, wrap nebo salát. 

Základ novinek tvoří zeleninová placička, které dominuje zelenina jako mrkev, petržel, hrášek, brokolice, cibule a zelené, červené i žluté papriky. Chuť je dále vylepšena o sýr ementálského typu, máslo, slunečnicová semínka, tortilla chipsy nebo bylinky. Je připravena bez palmového oleje. V burgeru i wrapu ji doplní rajče a salát spolu s novou jogurtovo-bylinkovou omáčkou Ranch a čedarem. V salátu se propojí s cherry rajčaty, čerstvou salátovou směsí, baby špenátem a sýrem Caesar.

Novou řadu Veggie chce McDonald’s rovněž vyjít vstříc k udržitelnosti. „Tři nové pokrmy z řady Veggie jsou velmi chutnou alternativou pro ty, kdo se masu zcela nebo částečně vyhýbají nejen kvůli zdravotním benefitům, ale také s ohledem na etický nebo ekologický aspekt,“ říká ředitelka komunikace společnosti Jitka Pajurková s tím, že v loňském roce zařadil McDonald’s bezmasý pokrm také do své snídaňové nabídky, a to McMuffin s Lučinou, ředkvičkami a rukolou. 

V rámci udržitelnosti McDonald’s třídí jak obaly od dodavatelů či použitý olej, tak odpad po zákaznících. Zavedl rovněž biodegradabilní brčka, odstranil plastové kelímky a vyměnil plastové příbory za dřevěné.

McDonald’s není jediným řetězcem, který nyní nabízí vegetariánské pokrmy. Na podzim v roce 2019 představil Burger King svůj Rebel Whopper s masem rostlinného původu. KFC od loňského léta prodává vegetariánské sendviče Vege Halloumi. Bezmasou variantu svých tradičních kuliček nabízí také Ikea.

-stk-