Správkyně navrhuje zpeněžit motoristické časopisy MF

středa, 17. března 2021, 15:40 Tisk MediaGuru

Insolvenční správkyně společnosti Mladá fronta navrhuje zpeněžit motoristické časopisy firmy.

Motoristické tituly MF

Motoristické tituly MF

Insolvenční správkyně společnosti Mladá fronta navrhuje zpeněžit motoristické časopisy firmy. Vyzvala proto zájemce, aby předložili do 19. března své nabídky na odkup motoristických časopisů Auto motor a sport, Auto motor a sport Classic, Auto7 a Lastauto Omnibus. Jde o opakovanou výzvu, zveřejněna už byla 10. března.

Důvodem k výzvě ke zpeněžení uvedených časopisů je podle sdělení správkyně skutečnost, že postupem času dochází ke zmenšování předplatitelského kmene těchto časopisů. Vedle toho je třeba dále hradit poplatky spojené s prodlužováním registrace některých domén spojených s těmito tituly. „Lze tedy předpokládat, že v případě odložení zpeněžení až do doby, kdy rozhodnutí o prohlášení konkurz bude pravomocné, by znamenalo, že výtěžek zpeněžení předmětných titulů by se blížil nule a celková bilance zohledňující též pohledávky za majetkovou podstatou by byla v konečném důsledku záporná,“ vysvětluje insolvenční správkyně.

Na výzvu z 10. března obdržela insolvenční správkyně od dvou zájemců závazné nabídky, které označuje jako srovnatelné. Od zájemce třetího pak obdržela sdělení, že jeho nabídka je finalizována a bude předložena v řádech dnů.

Výběrové řízení by mělo být uspořádáno 19. března v 15:00, zájemci budou moci na své nabídky reagovat formou příhozů. Nejnižší podání bude odpovídat v danou chvíli nejvyšší zaevidované nabídce a minimální příhoz bude činit 5 tisíc Kč. Kupní smlouva by pak měla být uzavřena 22. března.

Provoz vydavatelství Mladá fronta ukončil loni před Vánoci soud. Věřitelé žádají asi 400 milionů Kč. Kumulovaná ztráta Mladé fronty byla koncem loňského roku téměř 200 milionů, zaměstnancům dlužila mzdy.

V lednu se v dražbě prodala Online divize vydavatelství včetně ochranných známek tištěného časopisu Euro, koupila ji společnost Internet Info za 15,8 milionu Kč. Stejný měsíc se vydražily časopisy Motocykl, Puntík, Tečka! a některé zdravotnické tituly za téměř 4,2 milionu. V únoru koupila firma Albatros Media za 14 milionů knižní divizi vydavatelství.

-mav-