Zásilkovna instaluje u nových prodejen Lidl své Z-Boxy

pondělí, 15. března 2021, 15:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Zásilkovna začíná spolupracovat s Lidlem, na jeho nově otevřených prodejnách instaluje svá samoobslužná výdejní místa Z-Boxy.

První Z-Box je před Lidlem ve Slavkově u Brna, zdroj: Zásilkovna

První Z-Box je před Lidlem ve Slavkově u Brna, zdroj: Zásilkovna

Logisticko-technologická firma Zásilkovna zahájila spolupráci s obchodním řetězcem Lidl. Do června letošního roku plánuje rozmístit svá bezdotyková samoobslužná výdejní místa Z-Boxy u celkově devíti nových provozoven Lidlu po celé ČR. První Z-Box byl, zároveň s otevřením nové prodejny Lidlu, spuštěn od pondělí 15. března ve Slavkově u Brna.

„Zákazníci jak Lidlu, tak Zásilkovny si budou moci najednou zakoupit potraviny a nejnutnější zboží v kamenné prodejně, ale také vyzvednout své zásilky objednané na internetu v Z-BOXu, “ sdělila Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

Zásilkovna začala Z-Boxy instalovat loni na konci září. Aktuálně jich v ČR funguje 102 a sedm na Slovensku. V letošním roce plánuje jejich počet výrazně rozšířit o tisíce nových kusů. Kromě ČR a Slovenska je plánuje také v dalších zemích střední Evropy. Tato samoobslužná výdejní místa cílí na menší města a vesnice, nebo mají uplatnění v developerských rezidenčních nebo komerčních prostorech.

Samoobslužná místa jsou velmi populární. Minulý týden převzala doručovací služba WeDo od Mall.cz jeho sto výdejních boxů. Alza jich nyní provozuje 800, do roku 2022 by jich chtěla mít více než 3000.  Vlastní výdejní místa má také Rohlík nebo Pilulka. Samoobslužná výdejní místa potravin s oddělenými teplotními režimy plánuje zavádět i družstvo COOP.

Zásilkovna uvádí samoobslužná bezdotyková výdejní místa

úterý 29. září 2020

-zue-