Prima chystá vojenský seriál s prvky reality show 1. Mise

pátek, 16. července 2021, 08:10 TV MediaGuru

Skupina Prima zahájila natáčení nového seriálu s názvem 1. Mise. Seriál s prvky reality show se zaměřuje na práci a život vojenských lékařů.

Z natáčení seriálu 1. Mise, zdroj: FTV Prima

Z natáčení seriálu 1. Mise, zdroj: FTV Prima

Skupina Prima zahájila natáčení nového seriálu s názvem 1. Mise. Vybrala si pro něj tematiku z vojenského prostředí a práci vojenských lékařů, která se mezi českými televizními seriály v posledních dvaceti letech neobjevila. Prima seriál 1. Mise uvede v hlavním vysílacím čase už letos na podzim.

„Novinka 1. Mise je první a současně jediný český seriál, který dá divákovi poznat, jak obdivuhodná je profese vojenských lékařů a jak důležitá je jejich precizní a ve všech směrech náročná příprava,“ sdělila ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová, která stála u zrodu myšlenky spojit seriálový příběh s principem známým z reality show.

Seriál sleduje výcvik dvanácti mladých lékařů určených pro nasazení do prestižního mezinárodního oddílu. Dvanáct osobností představuje dvanáct příběhů, cíl je ale společný: získat místo v elitní jednotce a stát se součástí mise, jejímž posláním je zachraňovat lidské životy. Profesní linku mediků i jejich školitelů proplétá i spletitá vztahová linie. 

„Na vzniku seriálu se podílí armádní profesionálové a zkušení lékaři z urgentní chirurgie pražských fakultních nemocnic. Jejich odborné poradenství a osobní účast provází většinu výrobního procesu seriálu, od vzniku scénáře přes tvorbu a konzultaci vizuální stránky projektu po samotné natáčení nejen v ateliéru, ale především během náročných exteriérových scén,“ dodává Hornová.

Kreativním producentem seriálu je Ivan Vodochodský. V seriálu si zahrají například Pavel Řezníček, Marek Němec, Jan Dolanský nebo Kristýna Leichtová. Další postavy ztvární Radúz Mácha, Libor Matouš, Radek Melša, Petr Kolman, Ondřej Kubina, Jiří Böhm, Sára Rychlíková, Annette Nesvadbová či Beata Hrnčiříková.

Jde tak o další novinku, kterou Prima do svého vysílání připravuje. Chystá i kriminální seriál Dvojka na zabití, dále romanticko-komediální seriál Hvězdy nad hlavou, pátou řadu seriálu Polda a seznamovací show První večeře, kterou provede Zdeněk Pohlreich. Lze předpokládat, že novinky míří především do podzimního vysílání.

-mav-