Kampaň Jobs.cz má povzbudit ke změně práce

středa, 1. září 2021, 16:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Pracovní portál Jobs.cz chce kampaní ukázat, že je nyní vhodná doba na změnu práci.

Vizuál kampaně Jobs, zdroj: Jobs.cz / LMC

Vizuál kampaně Jobs, zdroj: Jobs.cz / LMC

Společnost LMC spouští kampaň na svůj pracovní portál Jobs.cz. Jejím cílem je ukázat, že díky rekordní poptávce firem po zaměstnancích je vhodná doba změnit práci. Obsazovaných pozic je totiž nyní již o 11 % více než ve stejném období roku 2019, tedy před pandemií.

„Naše data ukazují, že se česká ekonomika dokázala s covidem vyrovnat velmi dobře. Pokles poptávky po zaměstnancích způsobený pandemií byl celkově menší a hlavně kratší, než si lidé myslí – oživení započalo již na podzim loňského roku. Dnes už jsme dokonce nad čísly z doby před covidem. Práce je spousta, ale lidé to často nevědí nebo se bojí hledat nové příležitosti k rozvoji. Drží se svých pozic i za cenu snížení nároků na současného zaměstnavatele. To je škoda, protože v současnosti trh práce přeje těm, kteří se chtějí ve své kariéře posunout, najít novou výzvu či lepší místo. A my kampaní vtipně ukazujeme, že pokud uvažujete o změně zaměstnání, teď je ta nejlepší doba,“ říká Milan Fořt, marketingový manažer Jobs.cz. 

Kampaň pracuje se sdělením „Cokoliv může být znamení změnit práci. Volných míst je více než kdy jindy!“. Staví na banálních každodenních okamžicích a říká, že každý z nich může být znamením, že právě teď je vhodná doba na  změnu zaměstnání. 

„Volných míst je dnes tolik, že si jako znamení, že je čas změnit práci, můžete bez obav vybrat doslova cokoliv. Klíče v šachtě, podrážku na hnědo i 11:11 na hodinkách,“ vysvětluje Ivo Laurin, Managing Director & Strategic Planner agentury Outbreak, která kampaň vytvořila. 

Kampaň se od konce srpna objevuje v televizi, outdooru, na internetu a sociálních sítích. Poběží až do začátku prosince.

Produkci reklamního spotu zajistila společnost Woobetz, režíroval je Vít Procházka. Na online a mediální části kampaně spolupracovaly agentury TSM Global, SocialSharks a Fragile.

-stk-