Zásilkovna plánuje do konce roku zvýšit počet Z-Boxů na 2500

neděle, 8. srpna 2021, 08:30 Aktuality, Internet & Mobil, Retail MediaGuru

Zásilkovna dosud v Česku instalovala tisíc Z-Boxů, do konce roku jich chce mít 2500. Plánuje také novou službu v podobě možnosti podání zásilek přímo na Z-Boxu.

Přes Z-Boxy bude možné do budoucna i zásilky posílat, zdroj: Zásilkovna

Přes Z-Boxy bude možné do budoucna i zásilky posílat, zdroj: Zásilkovna

Česká logisticko-technologická firma Zásilkovna, která patří do skupiny Packeta Group, instalovala v České republice 1000 Z-Boxů a má tak u nás nejhustší síť automatických výdejních boxů. Do konce roku jich plánuje provozovat 2500.

„Ještě letos plánujeme spustit další zásadní službu s velkou přidanou hodnotou, a to je možnost podání zásilek přímo na Z-Boxu. Zpřístupníme tak možnost podání zásilky i z malých obcí, kde se Z-Boxy již nachází a kde je plánujeme v budoucnu instalovat,“ říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO Packeta Group.

Do konce roku chce Zásilkovna rozšířit síť o dalších 1500 v ČR, čímž se dostane na kapacitu 80 tisíc zásilek za den. Z-Boxy fungují také na Slovensku, kde jich je přes 70, i zde dojde do konce roku k navýšení jejich počtů. V letošním roce chce firma začít s jejich rozšiřováním také do Maďarska.

„Dokážeme rychle vyhodnotit, jak moc jsou konkrétní Z-Boxy vytížené a posílit pak místo zřízením dalšího v blízkém okolí. Případně díky modulárnosti umíme přidat další sloupce a navýšit tak kapacitu stávajícího,” dodává Simona Kijonková.

Zásilkovna zvýšila počet Z-Boxů na 500 kusů

úterý 18. května 2021

Firma uvedla svá bezdotyková výdejní místa Z-Boxy na trh loni v září. Fungují 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, jsou napájena solárním panelem a ovládaná přes mobilní aplikaci. Nacházejí se například na parkovištích, autobusových zastávkách či na náměstích. Stojí také v areálu jaderných elektráren Temelín a Dukovany, dále například v Nemocnicích Mladá Boleslav a Šumperk, před Univerzitou v Hradci Králové a v řadě obchodních center. Z konkrétních partnerů, se kterými Zásilkovna na instalaci spolupracuje, je to například obchodní řetězec Lidl, CPI Property Group nebo FINEP Holding.

Zásilkovna navíc od června spustila novou službu doručení na adresu. Do procesu doručování zásilek bude zapojena síť mikrodep, které byly nově vytvořeny na vybraných výdejních místech po celé republice. Firma je součástí skupiny Packeta, která v letošním roce cílí na obrat ve výši 5,2 mld. Kč a 70 mil. přepravených zásilek v celkové hodnotě 84 mld. Kč.

Výzkum: Češi mají stále větší zájem o dodání na výdejní místa

sobota 31. července 2021

-zue-