Platy navýší i Kaufland, základní mzda bude 26 tisíc Kč

středa, 2. února 2022, 08:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Po Lidlu přistoupil k navýšení platů i Kaufland. Zvedne je od 1. března 2022 v průměru o 4 %. Minimální interní mzda bude činit 26 tisíc Kč, v Lidlu je to 29 700 Kč.

Minimální interní mzda bez ohledu na pozici bude v Kauflandu činit 26 tisíc Kč, zdroj: Kaufland

Minimální interní mzda bez ohledu na pozici bude v Kauflandu činit 26 tisíc Kč, zdroj: Kaufland

Obchodní řetězec Kaufland zvedne od 1. března 2022 zaměstnancům mzdu průměrně o 4 %. Další navýšení průměrně o 3 % pak má od 1. července většina zaměstnanců na pozici asistenta prodeje již zafixováno ve smlouvě. Od března se o 7 % zvýší i hodinová odměna brigádníkům, rozšíří se řada firemních benefitů a vzroste také minimální interní mzda. Ta bude bez ohledu na pozici činit 26 tisíc Kč.

Další novinkou je dvoudenní dovolená navíc pro každého, kdo ve firmě působí minimálně pět let. Dlouholetí zaměstnanci si tedy přijdou na 30 dní dovolené za rok.

Rozšíření se dotkne také benefitního systému Cafeterie. Jeho prostřednictvím obchodní řetězec každoročně všem svým zaměstnancům věnuje body, za které si mohou koupit služby nebo volnočasové zboží od téměř 13 tisíc dodavatelů. Zaměstnancům nižšího managementu bude rozšířen stravenkový paušál. Nově pak všichni zaměstnanci obdrží několikrát v průběhu roku i slevu na nákup v Kauflandu.

Kromě výše zmíněných nabízí obchodní řetězec svým zaměstnancům i další benefity. Například den placeného volna navíc pro rodiče prvňáčků v první školní den, den placeného volna během vánočních svátků pro zaměstnance v provozu, příplatky za noční směny, příspěvek na stravování i na sportovní aktivity, ocenění při pracovních jubileích, vánoční balíček, balíček pro rodiče novorozenců, tisícikorunový příspěvek na svatební kytici i při narození dítěte nebo několikaměsíční sabbatical.

Během uplynulých dvou let své zaměstnance Kaufland také několikrát ocenil mimořádnými odměnami v celkové výši přes 200 mil. Kč.

Lidl navyšuje od února mzdy, nástupní plat pokladní je 29 700 Kč

pátek 28. ledna 2022

-zue-