Vydavatelství A 11 loni zčtyřnásobilo tržby na 330 mil. Kč

čtvrtek, 17. února 2022, 16:05 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatel týdeníku Náš Region a řady časopisů, společnost A 11, loni zčtyřnásobila své tržby na 330 mil. Kč.

Aleš Zavoral, zdroj: A 11

Aleš Zavoral, zdroj: A 11

Vydavatelství A 11 Aleše Zavorala navýšilo v roce 2021 podle předběžných výsledků meziročně tržby o 300 procent na 330 mil. Kč, provozní zisk před odpisy a amortizací EBITDA se pohybuje kolem 10 mil. Kč. Výsledky zveřejnila společnost A 11.  Mají odrážet především fakt, že A 11 v loňském roce dokončila zasíťování republiky týdeníkem Náš Region a zahájila vydávání několika nových titulů, včetně časopisu Mladý svět.

„Sázka na expanzi se nám vyplatila, důkazem je i to, že všechny nově spuštěné tituly jsou ekonomicky stabilní,“ sdělil ředitel vydavatelství A 11 Aleš Zavoral s tím, že pro letošní rok vydavatelství plánuje nejen stabilizovat své portfolio, ale i otevřít mediální zastoupení nejen pro regionální televize a rádia. „Tento projekt je ve fázi finálních příprav, rádi bychom ho spustili na jaře tohoto roku,“ uvedl Zavoral.

Společnost A 11 v loňském roce vydávala 25 lokálních mutací bezplatného týdeníku Náš Region (s distribucí na pobočkách České pošty, v síti prodejen Eso Market nebo ve značné části sítě Coop) a zahájila vydávání odborných časopisů Transport Journal a EKO Česko, společenského časopisu Mladý svět, hobby magazínu Kutilství, časopisu pro nejmenší Špuntíci, prémiových magazínů Estate & Business a Lawyers & Business nebo křížovkářských magazínů Náš Region Křížovky, Mladý svět Křížovky, Sorry Křížovky.

-mav-