Videoslužby HBO Max a Discovery+ se spojí do jedné

úterý, 15. března 2022, 07:25 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Po dokončení fúze společností WarnerMedia a Discovery budou obě dvě hlavní streamovací služby těchto firem, HBO Max a Discovery+, spojeny do jedné.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Po dokončení fúze společností WarnerMedia a Discovery budou obě dvě hlavní streamovací služby těchto firem, HBO Max a Discovery+, spojeny do jedné. Informuje o tom oborový server AdWeek s odkazem na slova finančního ředitele Discovery Gunnara Wiedenfelse, která zazněla na pondělním hovoru s investory.

Souhlas s fúzí WarnerMedia a Discovery vyslovili v pátek i akcionáři druhé jmenované firmy a transakce je tak krok od svého završení. To se předpokládá nejpozději ve druhém čtvrtletí 2022. Vznikne společnost Warner Bros. Discovery. O možném spojení obou placených videoslužeb po ohlášené fúzi se mluvilo už v loňském roce

Zmiňovaný finanční ředitel Discovery Gunnar Wiedenfels bude tento post zastávat také ve sloučené Warner Bros. Discovery.

Discovery+ zamýšlí nabízet v rámci streamovaného videa balíčky s reklamou i bez reklam. To, zda se tento hybridní model objeví i po sloučení služeb HBO Max a Discovery+, zatím není jasné. Podle dostupných informací se nová firma zaměří na to, jak obě služby nejlépe propojit.  „Jednou z nejdůležitějších věcí je, že věříme v kombinovaný produkt, nikoli v balík… Věříme, že šíře a hloubka této nabídky obsahu bude fenomenální nabídkou spotřebitelské hodnoty,“ řekl podle serveru AdWeek Wiedenfels. Dodal, že „uživatelský zážitek" má být hlavním faktorem pro sloučení obou streamovacích platforem. „Bude to nějakou dobu trvat. Opět to není nic, co se stane za týdny – doufejme, že ne za roky, ale za několik měsíců – a my mezitím začneme pracovat na dočasném řešení,“ popsal.

Značky mediálních společností Discovery a WarnerMedia, které budou spojeny do jedné společnosti Warner Bros. Discovery.

Značky mediálních společností Discovery a WarnerMedia, které budou spojeny do jedné společnosti Warner Bros. Discovery.

Spojení se výhledově dotkne i českého trhu. Služba HBO Max zde zahájila v minulém týdnu a v průběhu letošního roku se očekává také příchod Discovery+. V létě pak na českém trhu zahájí i Disney+ a v letošním roce se představí i služba SkyShowtime od společností Viacom a Comcast.

-mav-