Converse dala vzniknout v Praze murální malbě

čtvrtek, 21. července 2022, 13:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Converse odhalila v okolí autobusového nádraží Na Knížecí velkoformátovou malbu.

Tvůrci letošní velkoformátové malby značky Converse Anna Ruth a Adrian Altman, zdroj: Converse

Tvůrci letošní velkoformátové malby značky Converse Anna Ruth a Adrian Altman, zdroj: Converse

Značka Converse v Praze v okolí autobusového nádraží Na Knížecí na Praze 5, na rohu ulic Nádražní a Vltavská, vytvořila ve spolupráci se dvěma absolventy Akademie výtvarných umění v Praze, Annou Ruth a Adrianem Altmanem, velkoformátovou malbu. Jejím tématem pro autory byla identita a vnitřní intuice jedince při jejím hledání během života. Dílo navazuje na minulý první ročník, který vytvořila Bára Idesová. 

Malba vznikla pod záštitou celosvětového projektu All Stars Mural, prostřednictvím kterého vznikla po celém řadě díla umělců z kreativních komunit, kteří upozorňují na společensky důležitá témata. Pomocí street artu chce značka dát prostor tvůrcům, kteří nejsou lhostejní k enviromentálním nebo aktivistickým tématům a mění veřejný prostor k inspiračně zajímavému prostředí.  

Pražský mural má 163 metrů čtverečních a představuje abstraktní symbol hada. „Identitu určuje cokoliv, čemu věnujeme pozornost a dovolíme tomu vstoupit do našeho pole. Zkoumáme, kým jsme a hledáme, co s námi rezonuje. Máme průvodce, vnější i vnitřní, světýlko intuice, které symbolizuje naše autentično a pravé já, kterému jsme na stopě. Chceme se najít a postavit se za to, kým jsme. Symbol změny je pro nás oba had. Tvor, který mění kůži a konstantně se obnovuje, ale stále má tu stejnou podstatu, podobu, tvar,“ popisují tvůrci Anna Ruth a Adrian AltmanRealizaci si vzal na starost pražský Graffneck Urban Art Store. 

Murální malby jsou v poslední době oblíbeným reklamním formátem. Letos jej ve své komunikaci využil drogistický řetězec Dm drogerie markt. Loni jej k propagaci České republiky v Miláně zvolila agentura CzechTourism. Do své propagace jej zapojila také společnost CTP Invest nebo Footshop. 

-stk-