Na Příkopě vznikne maloobchodní komplex 100Yards

čtvrtek, 1. září 2022, 07:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Začala výstavba nového maloobchodního a kancelářského projektu na pražské třídě Na Příkopě.

Na pražské ulici Na Příkopě bude vystavěn maloobchodní a kancelářský komplex 100Yards, zdroj: 100Yards.

Na pražské ulici Na Příkopě bude vystavěn maloobchodní a kancelářský komplex 100Yards, zdroj: 100Yards.

Společnost LaSalle Investment Management zahájila na pražské třídě Na Příkopě výstavbu projektu 100Yards. Díky propojení tří v ulici sousedících objektů zde vytvoří víceúčelový komplex, který nabídne maloobchodní i kancelářské prostory. Práce na přestavbě komplexu již probíhají, zahájení provozu je naplánováno na druhou polovinu roku 2024. Návrh projektu vytvořilo architektonické Studio acht pod vedením Václava Hlaváčka, jeho správou byla pověřena společnost Gleeds.

Název projektu byl inspirován celkovou délkou fasád tří propojených budov: domů s adresami Na Příkopě 23, 25 a 27. Ta činí, optikou imperiálního měřicího systému, právě 100 yardů, což je ekvivalent zhruba 91 metrů. Zároveň délka takto spojené fasády představuje zhruba 10 % celkové délky ulice Na Příkopě. 

Projekt bude klást důraz na technologie šetrné k životnímu prostředí i vysoké standardy wellbeingu, a to od počátku jeho vzniku po zahájení provozu. K výstavbě budou použity nízkoemisní materiály, zároveň bude opětovně využívat původní stavební materiály. Dále zapojí systém omezení světelného znečištění, obnovitelné zdroje elektřiny prostřednictvím objednávek energie ze zelených zdrojů či inteligentní měřicí systémy a kontrola spotřeby elektřiny. V budově bude instalováno také řešení pro záchyt dešťové vody, jež bude sloužit k zalévání tamní zeleně. Pokročilý systém hospodaření s pitnou vodou pak umožní až třetinové úspory při její spotřebě. Po dokončení předloží LaSalle projekt k hodnocení v rámci systému akreditace Leed s cílem dosáhnout úrovně Gold. Rekonstrukce bere v potaz i památkovou hodnotu celé lokality a zachovává prvky klasicistní fasády, jež podtrhuje prémiový charakter nemovitosti.

Z nájemního hlediska poskytne 100Yards tři podlaží maloobchodních prostor, z toho dvě nadzemní a jedno podzemní. Celková plocha pro retail bude činit 3600 metrů čtverečních. Nabídne možnost flexibilního uspořádání a zázemí až 1000 metrů čtverečních na jednotku. Exkluzivním agentem pro pronájem se stala společnost Cushman & Wakefield.

„Lokalita v samém srdci metropole, jíž každoročně projdou miliony návštěvníků, poskytuje bezkonkurenční příležitost pro prezentaci světových značek. Díky tomu, že projekt přinese jednu z nejdelších výkladních ploch v segmentu high street retailu na území Prahy, máme jedinečnou možnost jeho prostřednictvím proměnit i okolní prostředí a zvýšit jeho atraktivitu pro místní obyvatele i zahraniční návštěvníky,“ popisuje za společnost LaSalle Investment Management Hagen Knaupp. 

Projekt rovněž nabídne 3500 metrů čtverečních kanceláří napříč třemi patry. Budoucí nájemci zde mohou využít jak jejich flexibilních dispozic, tak 300 metrů čtverečních otevřených prostor na terasách či ve vnitrobloku se zelení, Pronájem kanceláří zastřeší společnost JLL.

-stk-