Seriál Zlatá labuť odstartuje 2. února, půjde proti ZOO

pondělí, 16. ledna 2023, 07:45 TV MediaGuru

Největší letošní seriálová novinka televize Nova se v televizi poprvé objeví na začátku února. Postaví se nejsilnějšímu seriálu konkurence.

Zlatá labuť, zdroj: TV Nova

Zlatá labuť, zdroj: TV Nova

Televize Nova zařadí svůj nový dobový seriál Zlatá labuť poprvé do televizního vysílání ve čtvrtek 2. února 2023. Uvedení seriálu už začala mediálně podporovat. Seriálová novinka se tak postaví proti ZOO, nejsledovanějšímu seriálu konkurenční TV Prima. ČT1 reprízuje ve čtvrtek seriál Vyprávěj.

Zlatá labuť je vůbec prvním historickým dobovým seriálem TV Nova v jejím vysílání. Pro Novu ho připravuje společnost Dramedy Productions v čele s producenty Filipem Bobiňskim, Janem Coufalem a Petrem Šizlingem. Původní výpravný seriál bude vyprávět osudy lidí spjatých se stejnojmenným obchodním domem, ve své době nejmodernějším chrámem nákupů a luxusu v Československu. To vše na pozadí událostí přelomu třicátých a čtyřicátých let. Režiséry Zlaté labutě jsou Braňo Holiček a Biser A. Arichtev. Ústřední dvojici ztvární Adam Vacula a Marta Dancingerová.

Jde o další letošní novinku TV Nova, kterou uvádí do vysílání. Na začátku ledna zařadila nový seriál Jedna rodina. Ze své seriálové tvorby připravuje na únor také uvedení premiérových dílů seriálu Specialisté, chystá se i druhá řada seriálu Odznak Vysočina (aktuálně se v neděli reprízuje první řada) a v průběhu prvních měsíců se ve vysílání objeví i komediální seriál Případy mimořádné Marty. Ze zábavných pořadů odstartuje v v televizním vysílání 1. února nová řada reality show Survivor

V tomto týdnu nasazuje svou silnou kartu do vysílání také Česká televize. Od pátku 20. ledna začíná vysílat druhou řadu seriálu Kukačky (rovněž od Dramedy Productions). Od neděle 29. ledna pak zařadí novou detektivní minisérii Docent.

-mav-

Nova na jaře: seriály Zlatá labuť, Jedna rodina nebo Odznak Vysočina

středa 7. prosince 2022