ADC Creative Awards má novou trofej i packaging

úterý, 2. května 2023, 09:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soutěž ADC Czech Creative Awards letos vítězům předá nové trofeje. Ikonický tvar zůstal, mění se však materiál i packaging.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

K 30. výročí soutěže ADC Czech Creative Awards (dříve známé jako Louskáček) přichází pořadatelská organizace Art Directors Club (ADC) i s novou podobou trofeje. I nadále se na její podobě podílí původní autor David Gonzáles. Ikonický tvar hlavy zůstal, mění se však materiál, kdy byl lov nahrazen porcelánem s bílou glazurou, která v sobě nese 3D otisk loga ADC. Vývoj zastřešoval člen ADC Lumír Kajnar.

„Snahou bylo najít lehčí, praktičtější i ekologičtější materiál v lokální výrobě, což se podařilo díky spolupráci s pražským studiem pod vedením Jiřího Žežuly. Využití porcelánu jako typicky českého materiálu bylo už jen třešničkou na dortu,” říká Jana Pokorná Valenčíková, Executive Director ADC.

Podobně jako u původní trofeje se bílá hlava liší podle ocenění barvou brýlí. Pro nejvyšší ocenění, jako je Klient roku a Grand Prix, byla vytvořena trofej s kompletně zlatou pokovenou glazurou. Nový materiál má také završit roky probíhající odklon od názvu Louskáček, s křehkou trofejí totiž už žádné ořechy rozlousknout nepůjdou. Trofej nese oficiální jméno ADC Awards, v průběhu vývoje však zdomácnělo pojmenování „hlava“.

Pro bezpečné předání bude nová trofej zabalena ve speciálním packagingu, pod jehož návrhem je podepsána agentura Cocoon. Na míru designovaná krabička slouží nejen jako pack (obal), ale také jako bag (taška), což inspirovalo k názvu bag-pack. Jeho geometrický tvar polygonu záměrně kontrastuje s oblostí trofeje, dále pracuje s výsekem pro oči, ze kterého hlava hledí ven. Barva kovu brýlí je tím zřejmá na první pohled a krabička tak připomíná helmu.O samotnou produkci packagingu se postaralo Studio Činčera. Bag-pack je kompletně vyroben z udržitelných materiálů, včetně šňůrky, díky šňůrce se vítězové nemusí strachovat, že svou trofej někde zapomenou. 

Vyhlášení vítězů se bude letos odehrávat 10. května v divadle Archa.

-stk-