Soukup už není jednatelem Havas Media CR, je jím Göls

pondělí, 3. dubna 2023, 12:35 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Jediným jednatelem mediální agentury Havas Media CR je Rakušan Michael Göls. Tuto pozici přitom dlouhodobě zastával Jaromír Soukup.

Jaromír Soukup, zdroj: TV Barrandov

Jaromír Soukup, zdroj: TV Barrandov

Jaromír Soukup už není jednatelem mediální agentury Havas Media Czech Republic, ve které je spoluvlastníkem. Jak vyplývá ze zápisu v obchodním rejstříku, jediným jednatelem se v průběhu letošního března stal Rakušan Michael Göls, který je zároveň country manažerem rakouské pobočky agentury Havas Austria.

Soukup byl od začátku vzniku firmy Havas Media Czech Republic v roce 2011 jejím jediným jednatelem až do loňského prosince. Tehdy se druhým jednatelem stal právě Michael Göls. Valná hromada společnosti letos v březnu nejprve odhlasovala změny obsahu společenské smlouvy a stanovila, že firma má jen jednoho jednatele a poté odvolala Jaromíra Soukupa z pozice jednatele.

S mezinárodní sítí mediální agentury Havas Media spolupracovala agentura Médea, kterou Jaromír Soukup vlastní, od roku 2002 prostřednictvím franšízingové smlouvy a na českém trhu ji tak Médea zastupovala. V roce 2011 založila Médea ve spolupráci s Havas Media společnost Havas Media Czech Republic. V ní drží většinový 60% podíl španělská společnost Havas Management Espaňa. Jaromíru Soukupovi náleží 40% podíl.

-mav-