Rychlík je zástupcem šéfredaktora Týdeníku Euro

pondělí, 2. října 2023, 11:30 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Martin Rychlík se po třinácti letech vrací do Týdeníku Euro, stává se zástupcem šéfredaktora. Přichází i reportér Jan Richter.

Martin Rychlík, zdroj: Týdeník Euro

Martin Rychlík, zdroj: Týdeník Euro

Novým zástupcem šéfredaktora Týdeníku Euro se od října stává Martin Rychlík, jenž se do týdeníku Euro vrací po třinácti letech z postu vedoucího médií Univerzity Karlovy.

Rychlík působil v Euru jako redaktor a editor v letech 2006 až 2010. Následně
pracoval v Lidových novinách, od roku 2019 vedl média UK a magazín Forum. Letos na jaře obdržel za knihu Dějiny lidí cenu Magnesia Litera, v září pak ještě Mezinárodní cenu Egona Erwina Kische.

„Chci se zaměřit i na vizuální stránku Eura, využití AI a také připravit projekt vydávání knih pod značkou Eura,“ plánuje Rychlík.

Hlavním reportérem Eura se stal Jan Richter. V minulosti působil v Seznam TV, ve vydavatelství Economia (magazín Ekonom, Hospodářské noviny) a v Českém rozhlase

„Příchod obou zkušených, pracovitých a poctivých novinářů je dokladem, že to Euro myslí se špičkovou seriózní žurnalistikou vážně. Očekávám od obou další zajímavá témata a analytické materiály pro naše náročné čtenáře. Je to příjemný bonus k 25. výročí našeho magazínu,“ říká šéfredaktor týdeníku Euro Ondřej Hergesell.

Týdeník Euro vychází od října roku 1998, vydavatelem je od jara 2021 společnost New Look Media, která vydává i magazíny Dolce Vita a Muži v Česku.

-mav-