Letošní MS v ragby bylo nejsledovanější v historii ČT

středa, 1. listopadu 2023, 16:30 Aktuality, TV MediaGuru

Letošní MS v ragby se stalo nejsledovanějším v historii vysílání tohoto sportu na obrazovkách České televize.

Ilustrační foto, zdroj: Freepik

Ilustrační foto, zdroj: Freepik

Letošní mistrovství světa v ragby oslovilo celkem 2,2 milionu diváků České televize. Stalo se tak nejsledovanějším v historii vysílání tohoto sportu. Nejvíce fanoušky zaujal finálový zápas mezi Novým Zélandem a Jihoafrickou republikou, jehož přímý přenos zasáhl (tj. reach, nikoli sledovanost) bezmála sedm set tisíc diváků. V průměru ho pak sledovalo 254 tisíc diváků starších 15 let (podíl 9 %). Vůbec poprvé pak programy ČT sport a ČT sport Plus odvysílaly všech osmačtyřicet utkání, uvedla ve středu Česká televize s odkazem na data ATO-Nielsen.

„Přestože naše reprezentace nedosahuje úrovně potřebné k účasti na mistrovství světa, jde o globální událost, srovnávanou významem a rozsahem s letními olympijskými hrami, MS ve fotbale nebo Tour de France,“ říká vedoucí sportovních přenosů ČT David Kozohorský. 

Během úvodního a finálového zápasu uvedl program ČT sport také své komentátorské studio s experty Markem Švířem, Martinem Kafkou a Jiřím Štuksou. Přenosy komentoval David Kozohorský společně s Jiřím Štěpánem a Jakubem Staříkem. Vysílání každý hrací den doplnil také soubor pravidel s podtitulem Poznáváme ragby a medailonky všech dvaceti národních týmů.

-mav-