Stanice skupiny Barrandov nevysílaly kvůli odpojení od elektřiny

sobota, 20. ledna 2024, 08:40 TV , Aktualizováno MediaGuru

Kanály skupiny Barrandov, tedy hlavní stanice Barrandov, Barrandov Krimi a Kino Barrandov, od soboty 20. ledna nevysílaly, potýkaly se s odpojením od elektřiny.

Zdroj: repro TV Barrandov

Zdroj: repro TV Barrandov

Diváci od soboty 20. ledna nenaladili stanice skupiny Barrandov. Došlo k přerušení vysílání všech kanálů ve všech distribučních cestách. V pozemním vysílání, na satelitu i v kabelových a IPTV sítích na kanálech TV Barrandov, Barrandov Krimi a Kino Barrandov vysílal pouze monoskop (barevné pruhy) s nápisem „Skupina Barrandov“ a hodinami.

Zpětným zhlédnutím lze zjistit, že vysílání bylo ukončeno dnes po první hodině ranní. Posledním odvysílaným pořadem TV Barrandov byl pořad Jaromíra Soukupa Moje zprávy.

V sobotu v 10:00 bylo zprovozněno vysílání hlavního kanálu. Menší tematické stanice Krimi a Plus vysílání obnovily kolem 10:30.

Důvodem bylo odpojení televizní skupiny od elektřiny. „Elektřina byla odpojena v noci z pátku na sobotu po jednostranném kroku dodavatele. Ten koncem týdne oznámil, že při nezaplacení dlužné částky ve stanoveném termínu přeruší dodávky až o sobotní půlnoci. Mezitím jsme zprovoznili vlastní zdroje elektřiny a už v 10 hodin ráno TV Barrandov opět vysílala. Divákům se za technické komplikace omlouváme," zdůvodnila MediaGuru.cz výkonná ředitelka TV Barrandov Andrea Geyer.

Spolumajitel Barrandova Jan Čermák Deníku N řekl, že televize dlužila dodavateli energií, kterým je společnost Barrandovská studia Tomáše Chrenka, zhruba 12 až 14 milionů korun a z toho chtěl dodavatel ihned uhradit tři miliony. Firma ale potřebovala peníze na výplaty zaměstnancům, a proto celou částku nezaplatila a dodavatel elektřinu odpojil. Kvůli různému výkladu termínu sobotní půlnoc ale elektřinu vypnul o den dříve, než televize předpokládala. 

Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio, provozovatel skupiny Barrandov, má od loňska kvůli exekuci zablokované bankovní účty a nemůže provádět finanční operace. Firma Jaromíra Soukupa a Jana Čermáka ale podle Deníku N získala dočasnou ochranu před klíčovým věřitelem, který účty zablokoval. Tím je společnost Knowlimits

Knowlimits není jediným subjektem, kterému provozovatel TV Barrandov dluží. K dalším se řadí i České Radiokomunikace, ATO nebo ASMEA. Nový spolumajitel TV Barrandov Jan Čermák začal postupně dluhy narovnávat.

Dluhy TV Barrandov stahují i agenturu Médea

pondělí 28. srpna 2023

TV Barrandov snížila tržby na polovinu z doby před covidem

pondělí 15. ledna 2024

-lukpol-, -mav- 

Aktualizováno v 10:30 o vyjádření TV Barrandov a o informaci o obnoveném vysílání.