Billa vydala svou první zprávu o udržitelnosti

pátek, 12. ledna 2024, 12:00 Aktuality, Udržitelnost, Retail MediaGuru

Součástí zprávy jsou také informace o opatřeních, kterými se Billa snaží optimalizovat svoji výkonnost.

Zdroj: Billa

Zdroj: Billa

Obchodní řetězec Billa vydal svoji historicky první zprávu o udržitelnosti, kterou mapuje své dosavadní aktivity v této oblasti. Rekapituluje tím společenské a environmentální závazky a prezentuje cíle, které povedou k udržitelnějšímu podnikání společnosti v dalších letech. Součástí zprávy jsou také informace o opatřeních, kterými se Billa snaží optimalizovat svoji výkonnost.

Zpráva sleduje čtyři základní oblasti, na které se ve své strategii udržitelnosti soustředí: odpovědné výrobky, energetické hospodářství, klima a životní prostředí, zaměstnanci a sociální angažovanost.

„Je důležité veřejnosti znovu připomenout, že jako první obchodní řetězec plníme náš závazek z roku 2019 neprodávat vejce z klecových chovů od příštího roku, proto je v našich regálech od ledna 2024 nenajdete. Před našimi prodejnami také neprodáváme živé kapry v kádích. Tuto tradiční českou rybu si zákazníci budou moci bez problémů koupit čerstvou a naporcovanou ve všech našich obchodech, množství máme dostatek. A v neposlední řadě pokračujeme v našem závazku chránit divoká zvířata, naše domácí mazlíčky i životní prostředí a neprodávat před příchodem Nového roku žádnou pyrotechniku,” uvádí Liam Casey, generální ředitel společnosti.

V loňském roce nechal řetězec instalovat jednu z největších střešních fotovoltaických elektráren v Česku na svém chlazeném skladu v Modleticích u Prahy. Pokrývá střešní plochu o 5 300 m2 a její roční výkon činí 999 MWh. Solární panely instaluje Billa i na prodejnách – zatím v Říčanech, Berouně a Slaném. Zavádí i další opatření, například LED osvětlení, umisťuje do prodejen úspornější spotřebiče, či zavádí chladící systémy umožňující využívání odpadního tepla k vytápění prodejny.

-mav-