Do čela Slevomatu nastoupí v červenci Tomáš Braverman

úterý, 2. dubna 2024, 09:45 Aktuality, Lidé MediaGuru

Novým CEO portálu Slevomat se stane Tomáš Braverman, bývalý šéf skupiny Heureka.

Tomáš Braverman, zdroj: Slevomat

Tomáš Braverman, zdroj: Slevomat

Do čela zážitkového portálu Slevomat přichází Tomáš Braverman, bývalý šéf skupiny Heureka. Ve své funkci nahradí Ladislava Veselého, který Slevomat opouští po jeho čtyřletém vedení. Tomáš Braverman do funkce nastoupí v červenci 2024, do jeho nástupu bude na pozici interim CEO působit Matěj Dvorský.

Tomáš Braverman do Slevomatu přichází ze společnosti Heureka Group, kde působil deset let jako generální ředitel celé skupiny. Během svého působení se zasloužil o rozvoj firmy v mezinárodní e-commerce platformu s 26 miliony unikátních uživatelů. Za dobu jeho působení ve funkci se tržby společnosti zdesetinásobily a počet zaměstnanců vzrostl ze 40 na 550. Tomáš také dohlížel na realizaci čtyř akvizic a řídil jejich následnou hladkou integraci.

„Jsem velmi rád, že se mohu připojit k týmu Slevomatu a pracovat po boku tak talentovaných lidí. Být součástí společnosti s vynikající strategickou pozicí v oblasti e-commerce a cestování, která ještě k tomu působí na více trzích, je výzvou, kterou rád přijmu. Zároveň věřím ve velký potenciál dalšího růstu. Velmi se těším, že budu moci stavět na silných základech společnosti a dále ji rozvíjet,“ říká Tomáš Braverman.

Ladislav Veselý koncem března odešel na rodičovskou dovolenou. Do nástupu Tomáše Bravermana ho tak na pozici generálního ředitele bude zastupovat Matěj Dvorský. „Těší mě důvěra od Ladislava, Tomáše i Secret Escapes. Ve Slevomatu působím již přes rok, přičemž s vedením firmy v rámci skupiny mám mnohaleté zkušenosti jako CEO portálu Skrz.cz. Nyní je mým klíčovým úkolem úspěšně zpracovat rostoucí poptávku po letní sezóně, a upevnit tak pozici Slevomatu jako jedničky v cestování,“ odhaluje plány interim CEO Dvorský.

Slevomat vedl Veselý v období pandemie, kdy Češi museli zůstávat doma. Již v roce 2022 ale společnost situaci překonala, a v roce 2023 dokonce dosáhla rekordních hospodářských výsledků. Za loňský rok jim tržby vzrostly o pětinu, přičemž hrubý zisk se zvýšil o 17 procent. Od roku 2017 je Slevomat součástí nadnárodní skupiny Secret Escapes.

-stk-