Revoluční změna: Coca-Cola má i zelené logo

úterý, 23. července 2013, 07:30 Marketing MediaGuru

Coca-Cola použila pro svůj nový nápoj Coca-Cola Life, který začala prodávat v Argentině, zelené logo.

Coca-Cola se rozhodla pro revoluční inovaci: pro svůj nový produkt, který dala do prodeje na argentinském trhu, pracuje se zelenou variantou loga. To zvolila pro nový nápoj Coca-Cola Life. Zelená barva má symbolizovat použité přírodní sladidlo – výtažky stévie, která na rozdíl od cukru obsahuje mnohem méně kalorií, přitom ale dodává nápoji potřebnou sladkost. Coca-Cola využívá červené barvy ve svém logu od 20. let minulého století.

Výrobce, společnost Coca-Cola Company, neupřesnila, proč pro uvedení Coca-Cola Life zvolila zrovna Argentinu. Výběr ale může souviset s tím, že stévie je bylinnou rostlinou, která pochází z jižní Ameriky. Není to ale poprvé, kdy firma využívá této byliny. Do svých nápojů ji navíc přidává i konkurenční Pepsi.

Coca-Cola zatím neupřesnila, kdy uvede svůj nový nápoj i v jiných zemích. Manažeři společnosti ale na tiskové konferenci v Buenos Aires připodobnili start Coca-Cola Life k uvedení Coca-Cola Zero v roce 2005, která nejprve zahájila v Austrálii a pak se rozšířila do jiných zemí.

-mav-