Ikea pokračuje ve zlevňování, přidává přes 350 výrobků

středa, 28. února 2024, 15:25 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Dalších více než 350 výrobků dostane v Ikee na českém trhu nižší cenu. Jedná se o třetí vlnu zlevňování. 

Zdroj: Ikea

Zdroj: Ikea

Ikea na českém trhu pokračuje ve své snaze být pro zákazníky cenově co nejdostupnější. Poté, co loni na podzim dlouhodobě zlevnila ve dvou vlnách přes polovinu svého sortimentu, snižuje od konce února ceny u dalších více než 350 výrobků. Nechybí mezi nimi nábytek ani doplňky, např. pohovky Friheten, výrobky z nejprodávanějších sérií Malm, Lack, Eket nebo Korken.  

Nové cenovky dostávají tyto výrobky od 28. února a jejich ceny klesnou vprůměru o více než 20 procent. Například černá rozkládací pohovka Friheten zlevňuje z  14 990 na 1 1990 Kč, konferenční stolek Lack z  599 na 449 Kč, černohnědá komoda Malm se šesti zásuvkami z 4 990 na 3 990 Kč nebo skleněná lahve Korken z  69 na 49 Kč.   

Od loňského podzimu tak Ikea zlevnila už téměř šest tisíc výrobků, u některých z nich klesla cena i několikrát. „Jde o největší a zdaleka nejvýraznější snížení cen sortimentu Ikea, jaké jsem kdy osobně zažil. Být pro naše zákazníky cenově co nejdostupnější zůstává naší dlouhodobou prioritou,“ říká David McCabe, generální ředitel Ikea Česká republika, Maďarsko a Slovensko. 

Od 9. února až do léta probíhá v obchodních domech pro členy věrnostního klubu Ikea Family každý pátek také speciální akce. V restauraci si dát mohou nejoblíbenější hlavní jídla (masové nebo bezmasé kuličky, losos) za poloviční cenu, a navíc nakoupit vybrané výrobky za speciální ceny nižší o 20 až 50 procent.

-stk-