ČT1 omlazovala v prime-time i v listopadu

úterý, 03. prosince 2013, 10:19 TV MediaGuru

Listopad vyšel nejlépe kanálům ČT, meziročně je nejúspěšnější Nova Group.

I v listopadu pokračoval souhrnný růst podílu stanic České televize. Zasloužil se o něj zejména hlavní kanál ČT1, který oproti předcházejícímu měsíci říjnu zvýšil podíl v celodenním vysílání o 1,3 procentního bodu (D15+). ČT1 se ale dařilo i v prime-time, kde posílil o více než dva procentní body a potvrdil zvyšující se podíl i v mladší skupině 15-54. I v této skupině se podíl ČT1 oproti říjnu zvýšil v hlavním vysílacím čase o téměř dva procentní body. Pomáhají mu k tomu zejména seriály Sanitka 2 a Četnické humoresky.

Většina ostatních stanic oproti říjnu v listopadu mírně oslabila s výjimkou TV Barrandov, které se v celodenním vysílání i v prime-time podařilo udržet říjnové hodnoty.

Oproti stejnému období loni si stále nejlépe vede Nova Group, která zaznamenala v letošním listopadu nejvyšší zvýšení podílu, a to na úrovni v průměru necelých tří procentních bodů. Naopak meziroční snížení na úrovni překračující tři procentní body stále vykazuje skupina Prima.

V prime-time dosáhly lepších meziročních výsledků na sledovanosti v letošním listopadu i stanice České televize a také stanice Atmedia.

Změny podílů TV skupin (procentní bod), XI/2013

Zdroj: ATO-Mediaresearch

Podíl TV stanic v %, celý den, D15+/D15-54, listopad 2013

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-