Nova Cinema nasadí na neděle večer české filmy

úterý, 08. července 2014, 11:13 TV MediaGuru

Filmový kanál Novy upravuje schéma, červencové a srpnové neděle vyhradí českým komediím.

Filmový kanál Nova Cinema se rozhodl upravit své programové schéma pro červencové a srpnové neděle. Od 13. července zařadí do hlavního vysílacího času osvědčené české filmové komedieÚčastníci zájezdu (13.7.), Vratné lahve (20.7.) a U mě dobrý (27.7.). Nahradí dosud pro tyto časy plánované zahraniční snímky Smrtící léčba, Coach Carter a Prvotní strach.

Nova Cinema tak velmi pravděpodobně reaguje na nástup nového seriálu televize Prima Svatby v Benátkách, který Prima pro letní vysílání zařadila na nedělní večery. Může tím vytvořit alternativu divákům, kteří seriál nesledují, nebo je nezaujal.

Hlavní kanál Novy má na neděli večer po skončení seriálu Doktoři z Počátků v červenci naplánovanou komedii Muži v černém (2 díly) a pak Flynna Carsena (2 díly). Nova s komedií Muži v černém tuto neděli bodovala u mladšího publika 15-54.

V upraveném schématu počítá Nova Cinema s českými komediemi i pro srpnové nedělní večerní vysílání. Postupně plánuje odvysílat Rafťáky, Román pro muže, Román pro ženy a Takovou normální rodinku.

První dva díly seriálu Svatby v Benátkách přinesly Primě nadprůměrnou sledovanost – první díl vidělo téměř milion diváků starších 15 let, druhý díl cca 750 tisíc (D15+).

-mav-