Prima otevřela prodej reklamy se Seznamem

pondělí, 15. prosince 2014, 07:19 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Společný produkt pro TV a internetovou reklamu cílí na skupinu 15-54.

Mediální zastupitelství Media Club otevřelo v uplynulých dnech booking televizních kampaní na leden 2015 a krátce na to nabídlo možnost nákupu reklamy na televizních kanálech Media Clubu (skupina Prima, TV Barrandov, TV Óčko), portálu Prima Online a home page serveru Seznam.cz.

Společný produkt pro televizní a internetovou reklamu prodává Media Club pod názvem Bundle 15-54 Max, uvedl v rozhovoru pro MediaGuru.cz ředitel Media Clubu Petr Jelínek. Podle jeho slov chce Prima díky novému projektu získat nové klienty a nové peníze.

V případě internetové reklamy se na Prima Online a home page Seznam.cz jedná o formát videoreklamy. Na home page Seznamu se videoreklama objeví pod přihlašovacím oknem. Má jít o jediný animovaný formát na domovské stránce.

Media Club uvádí, že v cílové skupině 15-54 osloví tímto produktem 92 % populace. Společný zásah má být podle výpočtu Primy ve skupině 15-54 o deset procentních bodů vyšší než v případě hlavního konkurenta, skupiny Nova. V jejím případě ale zohledňuje jen výkon televizních kanálů.

Zásah Bundle 15-54 Max (identické CPP)

Zdroj: Media Club
Zdroj: Media Club

Media Club i Seznam.cz si od společného projektu slibují oslovit nové cílové skupiny a zvýšit dosah kampaní zadavatelů. „V online prostředí mohou navíc využít konkrétní cílení na předem vybrané publikum podle behaviorálních faktorů. Do budoucna dále počítáme s tím, že naši část společného reklamního produktu budeme průběžně inovovat na základě zpětné vazby jak od uživatelů, tak inzerentů," uvedl Kamil Veselý, manažer obchodního oddělení Seznam.cz.

Media Club očekává, že společný produkt může přinést desítky milionů korun ročně.

Celý rozhovor s Petrem Jelínkem můžete číst zde

-mav-