Čínské pořady nasadí TV Barrandov už na podzim

úterý, 23. června 2015, 17:32 TV MediaGuru

Skupina Barrandov che do podzimního vysílání zařadit pravidelná čínská okna.

Empresa Media, Barrandov Televizní Studio a China Central Televison (CCTV) podepsaly v úterý „memorandum o porozumění“. Za Empresu memorandum podepsal předseda představenstva Jaromír Soukup a za čínskou stranu generální ředitel Čínského centra pro výměnu rozhlasových, filmových a televizních pořadů (CHNPEC), Dr. MA Runsheng, oznámila Empresa v úterý. CHNPEC je dceřiná společnost CCTV.

„Dnešním podpisem navazujeme na smlouvu o vzájemné spolupráci v akviziční oblasti, kterou jsme uzavřeli v květnu letošního roku s Ministerstvem pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky,“ uvedl k podepsání memoranda Soukup, majitel a předseda představenstva společností Empresa Media a Barrandov Televizní Studio.

„Programová skladba je klíčovým předmětem memoranda. China Central Televison totiž získá pravidelná programová okna v rámci všech kanálů skupiny Barrandov, kterou dnes tvoří televizní kanály TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus,“ doplnila generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá.

Kromě programového začlenění má memorandum přinést i příslib vzájemné spolupráce ve vývoji a výrobě nových televizních pořadů. "CCTV má nejvíce vysoce kvalitních čínských programů, mnohé z nich budeme teď dabovat do českého jazyka. Doufáme, že splní rozmanité požadavky českého publika," řekl Dr. MA Runsheng

Spolupráce mezi TV Barrandov a CCTV v oblasti programové skladby začne v průběhu podzimního programového schématu letošního roku.

-mav-