Ředitelkou rádia Evropa 2 je Lenka Maureryová

úterý, 09. srpna 2016, 12:17 Lidé MediaGuru

Lenka Maureryová nahrazuje ve vedení rádia Jitku Fürst, která odešla letos v květnu,

Do funkce ředitelky nejposlouchanější rádiové stanice pro mladé, Evropy 2, byla od 1. září jmenována Lenka Maureryová. Na této pozici bude zodpovědná za strategii značky a celkové směřování tohoto rádia. Do multimediálního domu Lagardere Active ČR přichází z vydavatelství Mediaforce, kde zastávala pozici managing directora.

Lenka Maureryová se pohybuje v oblasti médií již více než 15 let. Začínala v hudebním časopise Ultramix, kde nastavovala obchodní i obsahovou koncepci. Lenka Maureryová má s multimediálním domem Lagardere Active ČR pracovní zkušenost, protože zde před deseti lety pracovala v marketingovém oddělení.

Pracovní zkušenosti nasbírala také jako brand manažerka deníku Metro nebo key account manažerka v rámci obchodního zastupitelství Media Club. Podílela se také na přípravě Signal festivalu, kde pomáhala nastavovat fundraising a obchodní strategii.

„Věřím, že se svými zkušenostmi z mediální oblasti i svou energií posune stanici Evropa 2 opět blíže k magické hranici poslechovosti milionu posluchačů,“ uvedl Michel Fleischmann, prezident mediální skupiny Lagardere Active ČR.

Pozice ředitelky Evropy 2 byla neobsazená od jarního odchodu Jitky Fürst. Z vedení rádia odešla po pěti letech.

-mav-