V ČT skončí ředitel divize Digitální služby Jan Maxa

středa, 10. dubna 2024, 12:55 TV, Lidé, Aktuality ČTK

V polovině roku skončí po vzájemné dohodě ředitel divize Digitální služby České televize Jan Maxa.

Jan Maxa, zdroj: AČRA MK

Jan Maxa, zdroj: AČRA MK

V polovině roku skončí po vzájemné dohodě ředitel divize Digitální služby České televize Jan Maxa. O tom, kdo jej ve funkci nahradí, bude generální ředitel České televize (ČT) Jan Souček s potenciálními nástupci v nadcházejícím období jednat. Souček nevyloučil, že může dojít ke zjednodušení řídící struktury této divize. ČTK to dnes sdělila tisková mluvčí ČT Vendula Krejčová.

Jde o další změnu v nejvyšším managementu České televize, který představil Souček po svém nástupu do funkce loni na podzim spolu se změnou struktury vedení. Ke konci března skončili ve funkcích výkonní ředitelé kanálů ČT1 a ČT2 Jiří Kokmotos a Jan Štern. Oba se ujali nově vytvořených funkcí loni v říjnu. Po šesti měsících se nový model ukázal jako neefektivní a vedení televize oba posty zrušilo.

Maxa do loňské změny struktury vedení působil jako ředitel vývoje programu a nových médií. Nový generální ředitel jej poté jmenoval do čela nově vytvořené divize Digitální služby. Jeho úkolem bylo mimo jiné posílit iVysílání na trhu tuzemských streamovacích platforem. Do ČT přišel před 12 lety spolu s tehdejším generálním ředitelem Petrem Dvořákem. Před tím působil s Dvořákem v komerční TV Nova a skupině CME.

Souček po svém nástupu zavedl strukturální změny v nejvyšším vedení, kvůli kterým musela Rada ČT schválit změnu statutu televize. Mimo jiné jmenoval čtyři nové ředitele divizí a zároveň každý televizní kanál dostal svého výkonného ředitele.

Kvůli neshodám se Součkem ke konci března rovněž rezignovali všichni členové Etického panelu ČT, který je poradním orgánem generálního ředitele v otázkách dodržování Kodexu ČT v odvysílaných pořadech.

-čtk-

Ve vedení ČT1 a ČT2 končí ředitelé Kokmotos a Štern

středa 20. března 2024

Všech pět členů Etického panelu ČT rezignovalo

středa 27. března 2024