Mediaservis opouštějí i vydavatelé časopisů

středa, 03. října 2012, 10:34 Tisk MediaGuru

Distribuce předplatného tisku přechází od společnosti Mediaservis k České poště. Po denících se přidávají i vydavatelé časopisů.

Změny ve společnosti Mediaservis, zaměřující se na distribuci předplacených výtisků tištěných titulů, které před nedávnem vyústily v prodej společnosti, pociťují i vydavatelé časopisů. Ti se rozhodli odejít a s distribucí tak přecházejí ke konkurenční České poště.

„Jelikož je pro nás důležité mít jednoho strategického partnera na předplatné jako celek, přešli jsme s deníky i časopisy k České poště," potvrdila MediaGuru.cz Kateřina Kuchařová, mluvčí největšího tuzemského vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Ringier už přitom Mediaservisu dříve vypověděl smlouvu na distribuci denního tisku, teď k nim přidal i časopisy.

Výpoveď na distribuci předplacených časopisů zaslala Mediaservisu např. i vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000. "Výpovědní lhůta je půl roku," uvedla na náš dotaz jednatelka vydavatelství Petra Fundová.

Podle vyjádření mluvčího České pošty Ivo Mravinace pro Českou televizi se pošta musí vyrovnat s náporem nových zakázek. „Konkurence ze dne na den vypověděla smlouvy. Chvíli bude trvat, než se s tím opravdu vypořádáme,”uvedl.

Podle mediálního zástupce Mediaservisu Michala Donatha jde o nedorozumění. „Mediaservis přislíbil všem uhradit část předplatného za nedoručené noviny," řekl.

Od Mediaservisu už v průběhu roku začali odcházet vydavatelé denního tisku. Akcionáři společnosti Distribučního Holding, který byl jedním ze spoluvlatsníků firmy - vydavatelství Mafra, Vltava-Labe-Press a Economia - své podíly před měsícem prodala. Do firmy vstoupil nový investor, společnost RMS Mezzanine, o které se spekuluje, že je napojena na investiční skupinu J&T.

Transakci nyní prošetřuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. O povolení fúze by měl rozhodnout do měsíce.

-mav-