America First, naše země padesátá první

sobota, 11. února 2017, 08:05 Internet & Mobil MediaGuru

Inaugurační projev Donalda Trumpu nechal vzniknout sérii „vlasteneckých“ videí.

Tři týdny uběhlo od inaugurace nového amerického prezidenta Donalda J. Trumpu, v němž neopomněl světu říct, že od této chvíle bude Amerika vždy na prvním místě. Jeho „America First“ nenechala ostatní země dlouho otálet. Hned tři dny na to reagovalo Nizozemí s videem namluveným „trumpovským“ stylem, s nímž je vše „úžasné, úžasné, naprosto fantastické, nejlepší, nebo totálně strašné a smutné“. Nabídlo mu, že Amerika tedy bude na prvním místě, ale Nizozemí hned na místě druhém. Od svého uveřejnění nasbíralo video již přes 22 milionů zhlédnutí.

Dnes již takových videí existuje několik desítek, v nichž se Trumpovi „nabízejí“ země, kraje, ale i třeba taková planeta Mars. Jednotlivé počiny lze sledovat na stránkách everysecondcounts.eu, kde se postupně vybarvují jednotlivé země světa, kromě 18 evropských hráčů přispěla i Austrálie, Maroko či Namibie. Své místo má i Česká republika, která nechce být ani druhá jako většina zemí, nebo třetí jako Litva, ale rovnou padesátá první.

Téměř deset milionů zhlédnutí nasbíralo Švýcarsko, nejvíce sexy země na světě, která ani nepotřebuje peníze.

Německé video, které má přes 7 milionů zhlédnutí, vytvořil komik Jan Böhmermann, jenž je mnohým znám v souvislosti se satirickou básní, v níž zesměšňoval tureckého prezidenta Erdogana. Ukazuje, že zatímco USA má KKK, Německo se může pyšnit FKK, k tomu je potřeba připočíst Octoberfest, skvělou historii a skvělé vůdce. Podle videa Německo také vedlo ty nejlepší dvě války na světě, které přece vyhrálo. A kdyby kdokoliv tvrdil něco jiného, lže.

Dánsko se pustilo do Nizozemska, které je prostě totální katastrofa. Dánský spisovatel Hans Christian Andersen je ostatně zase totální zoufalec, protože nedokázal vtěstnat své pohádky do 140 znaků.

Portugalsko zase představuje opravdový fotbal, ne ten americký padělek, a taky nejlepší pamětihodnost na světě, vážně úplně nejlepší, Torre de Belém je prostě fantastická.

Litva se ve svém videu pyšní tím, že už v dávné minulosti zničila ty strašné Němce, postavila tu nejlepší zeď na světě a spokojí se i se třetím místem, jak je tomu už navyklá z basketbalu, skvělé hry s oranžovým míčem.

Slovinsko (nikoliv Slovensko, aby bylo jasné, odkud Trumpova současná žena pochází) má kromě speciálního koláče Melanija i koně lipicány, které se narodí černé, ale vyrostou v bílé, což je samozřejmě úžasné.

Finsko neopomnělo připomenout, že má minimálně tolik jezer, jako přišlo lidí na Trumpovu inauguraci. Také má zkušenosti se stavěním zdí, tedy spíše plotů proti zlým a proradným losům.

A Namibie sice chápe, že je Amerika na prvním místě, ale v Africe nikoliv. V Africe je to Namibie, která je nejlepší zemí na kontinentu, dokonce je lepší i než Evropská unie a má skvělé zdi a také skvělé pivo a největší kaňon na světě, větší než v Americe, a pokud někdo tvrdí něco jiného, je to jen alternativní fakt.

Ostatní skvělá videa o těch nejskvělejších zemích na světě naleznete zde.

-stk-