Kofola relaunchuje RC Colu, staví na jižanskosti

čtvrtek, 19. října 2017, 16:30 Marketing, Reklama MediaGuru

Nový vzhled i positioning získává v Kofole značka Royal Crown Cola.

Společnost Kofola relaunchuje značku Royal Crown Cola, známou spíše pod zkráceným názvem RC Cola. Původem americká značka, jež vznikla v roce 1905, se prodává v 45 zemích a představuje v současnosti číslo tři na světovém trhu kolových nápojů. Kofola má smlouvu uzavřenou se společností Royal Crown Cola International, změna podoby značky je tak záležitostí pouze českého a slovenského trhu. 

„Značku Royal Crown Cola jsme relaunchovali tak, abychom vystihli její pravou podstatu a původ. Má totiž bohatý příběh, který málokdo zná. Je to tradiční americká kola z jihu USA, která byla kdysi lékem na mnohé neduhy. Stvořil ji lékárník Claud Hatcher a popíjeli ji jižané po práci na verandě v houpacím křesle, dobře vychlazenou s několika kostkami ledu,“ popisuje senior brand manažerka Lucia Tarbajovská.   

Royal Crown Cola je v nových skleněných lahvích už nyní k dostání v gastro provozovnách. Svým lékarnickým vzhledem má nový obal připomínat „jakousi medicínu“.

Nová podoba značky Royal Crown Cola, lahve mají navodit "jakousi medicínu", foto: Kofola.

Nová podoba značky Royal Crown Cola, lahve mají navodit "jakousi medicínu", foto: Kofola.

Kromě nového vzhledu prošla Royal Crown Cola změnou receptury. Standardní varianta je oslazena třtinovým cukrem, aby byla ještě „více jižanská“. Portofolio je rozšířeno také o lehčí variantu se stévií, která má o 50 % méně kalorií.

Jižanskost v pojetí značky Royal Crown Cola, foto: Kofola

Jižanskost v pojetí značky Royal Crown Cola, foto: Kofola

Značku Kofola podpoří v příštím roce kampaní v online prostředí a outdooru, další mediatypy však stále ještě nejsou vyloučeny. Tematicky bude pracovat s již zmíněným původem i poklidným jižanským tempem, bližší představu o atmosféře mohou navodit již spuštěné internetové stránky.

V licenci Kofola vyrábí ještě značku Orangina. Pro český a slovenský trh je také výhradním distributorem značek Evian, Badoit a Rauch, pro značku Vincentka je oficiálním distributorem. Z vlastních nápojů do portfolia patří kolový nápoj Kofola,pramenitá voda Rajec, sirupy Jupí a dětské nápoje Jupík, hroznová Vinea, čerstvé ovocné a zeleninové šťávy Ugo či energetický nápoj Semtex. V Polsku má značku Hoop Cola nebo ovocné sirupy Paola, v adriatickém regionu vlastní společnost Radenska,značka Water by Radenska se od letošního roku prodává i v Česku.

-stk-