O2 TV zavádí nové rozhraní k vyhledávání obsahu

čtvrtek, 5. října 2017, 11:20 TV MediaGuru

O2 TV přichází s novou službou, která se stane výchozím bodem sledování televize.

Společnost O2 TV zavádí novou funkci Moje menu, která má předplatitelům této televizní služby usnadnit vyhledávání obsahu. O2 TV začne novou službu zavádět postupně, od pondělí se objeví u zákazníků tarifu XL, poté začne migrace u dalších zákazníků. Ukončena by měla být do měsíce.

„Naším záměrem bylo zjednodušit zákazníkům O2 TV orientaci ve velkém množství hodin obsahu, představit jim ty nejlepší pořady z kanálů, které doposud nesledovali,“ řekl novinářům David Duroň, ředitel O2 TV. Od nové služby si O2 TV rovněž slibuje, že diváci objeví i jiné kanály a obsah, než který dosud sledovali.

Moje menu se objeví na úvodní obrazovce hned po spuštění O2 TV. Je ve formátu dlaždicového menu, které třídí obsah do různých kategorií, celkem jich je připraveno osm (poslední kanál, který divák sledoval, TV program, rozkoukaný obsah, doporučovaný obsah atp.). Hodnocení filmů i seriálů pochází z databáze globální služby IMDb.com. Uživatele podle Davida Duroně nejvíce zajímá, co aktuálně běží na kanálech, které sledují, dále jaký je aktuální výběr TV pořadu podle žánrů, seznam vlastních nahrávek a O2 Videotéka.

Podoba i funkcionality Moje menu má vycházet přímo z představ zákazníků O2 TV. „Z anonymních dat chování uživatelů u 120 tisíců set top boxů jsme zjistili, jaké funkce jsou pro diváky nejdůležitější,” vysvětlil Petr Tejkal z agentury 2fresh, která design a prostředí Moje menu vyvinula. Ve stejném designu bude i nová podoba webu O2 TV, která bude spuštěna během několika týdnů.

-mav-