Forbes: Sarbu je nejvlivnějším v českých médiích

středa, 04. ledna 2012, 07:27 Výzkum MediaGuru

Prezident a generální ředitel mediální společnosti CME Adrian Sarbu je podle magazínu Forbes nejvlivnější osobností českých médií. Časopis sestavil 40 nejvýznamnějších osobností mediálního trhu.

Druhá je generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer ČR Libuše Šmuclerová a třetí generální ředitel České televize Petr Dvořák. Žebříček 40 nejvlivnějších lidí českých médií přináší tuzemská mutace magazínu Forbes v lednovém vydání, které vychází ve čtvrtek 5. ledna. 

"Vybrali jsme 40 nejvlivnějších lidí v českých médiích a vydavatelských domech," uvedl šéfredaktor českého Forbesu Petr Šimůnek. 

Čtvrté místo obsadil generální ředitel vydavatelství Mafra Johannes Werle. Pátou nejvlivnější osobností českých médií je podle časopisu Forbes zakladatel a majoritní akcionář internetového portálu Seznam.cz Ivo Lukačovič. Šestý je majitel vydavatelství Economia Zdeněk Bakala. 

Forbes posuzoval několik kritérií. "Posuzovali jsme, kolik lidí kdo svou prací ovlivňuje a jak, kolik lidí se na jejich produkty dívá, čte je a poslouchá. Měřili jsme i jejich vliv na strategii firem, rozpočty, obraty a přímý vliv na obsah toho kterého média. Vybrali jsme také desítku těch, které stojí za to sledovat, i když svým vlivem do top čtyřicítky zatím nepatří," dodal Šimůnek.

Top 40 nejvlivnějších lidí v českých médiích podle Forbes

 

Zdroj: Forbes