V čele poroty PIAF je Gideon Amichay

pondělí, 30. ledna 2012, 05:55 Reklama MediaGuru

Reklamní festival PIAF, který se letos v dubnu uskuteční potřetí v Praze, už zná porotu. Je v ní také Čech Daniel Růžička.

Ve dnech 25. a 26.dubna zažije Praha třetí ročník mezinárodního festivalu reklamy PIAF. Letošní soutěž inovativních reklam začíná již ve středu 1.února, uzávěrka běží pět týdnů.

Do Prahy přijíždí elita současné světové reklamy a marketingu. Z New Yorku míří do Prahy Jonny Bauer, partner a hlavní stratég jedné z nejkreativnějších agentur světa Droga5. Luiz Sanches, nejúspěšnější kreativní ředitel světa posledních tří let, přijíždí ze Sao Paula. Z Londýna dorazí Paul Silburn, kreativní ředitel Saatchi & Saatchi známé například kampaněmi pro T-Mobile, reklamní legenda Rory Sutherland (Ogilvy) a také věhlasní marketéři Joao Rozario (Absolut) a Adam Kakembo (Wrangler).

V rámci konference si bude moci publikum na PIAFu poslechnout názory těchto osobností na současnou reklamu a případové studie jejich úspěšných kampaní. Letos bude mít i Česko v porotě svého zástupce, kterým bude Daniel Růžička. Další porotci pocházejí z Ruska, Turecka, Německa a Švédska, porotu povede Izraelec Gideon Amichay.

Letošní PIAF provází cílená mezinárodní kampaň v duchu hesla "out of the box". "Narozdíl od zavedených festivalů máme výhodu, že jsme se mohli na věci podívat úplně jinak a neřídit se v naší soutěži zavedými ´škatulkami´ jako je televizní, tisková či outdoorová reklama. Zároveň jsme zvolili mezinárodně srozumitelný slogan," vysvětluje ředitel festivalu Marek Hlavica, proč se PIAF prezentuje jako "out of the box" festival.

-mav-