Nový James Bond pohledem reklamy

čtvrtek, 11. října 2012, 00:25 Reklama MediaGuru

Premiéra nového filmu s britským tajným agentem 007 Skyfall se nezadržitelně blíží. V tuzemských kinech bude již v pátek 26. října, na což reagují i oficiální sponzoři filmu.

Zanedlouho se všichni fanoušci Jamese Bonda dočkají již 23. bondovky v řadě. V roli neohroženého agenta  Jejího veličenstva s povolením zabíjet se již potřetí představí Daniel Craig. Po filmech Casino Royal a Quantum of Solace vystupuje ve filmu Skyfall, který do kin přichází  50 let poté od první bondovky Dr. No se Seanem Connery.

Filmový zážitek roku si samozřejmě nenechají ujít ani reklamní zadavatelé z řad oficiálních sponzorů. Na vzniku filmu se významně podílel nizozemský pivovar Heineken, který film sponzoroval 45 miliony dolarů. Nepřekvapí tak, že ve Skyfall bude James Bond místo oblíbeného martini s vodkou usrkávat pivo v zelené lahvi.

Kromě product placementu Heineken podpořil svůj sponzoring i velkolepou kampaní „Crack the Case“ (Vyřeš případ), kterou představil před třemi týdny. Televizní spot v délce 45s bude od poloviny října k vidění na televizních stanicích Nova, Nova Cinema a Prima Cool. Kromě Daniela Craiga se na bondovskou sérii odkazuje i četnými replikami rekvizit, jako je prsten Spectre z filmu Dr. No, loga Zorin Industries, Spectre a Fabergeho vejce z filmů Srdečné pozdravy z Ruska a Zlaté oko.

Na televizní reklamu úzce navazuje interaktivní část kampaně, v níž Bond girl Bérénice vyzývá diváky k vyřešení případu, a promo akce v provozovnách Heinekenu.

S Jamesem Bondem se již od Zlatého oka v roce 1995 spojuje také hodinářská značka Omega, která pro film Skyfall vyvinula model Seamaster Planet Ocean.

K padesátinám agenta 007 připravila Omega speciální model Seamaster Diver 300M s vyrytým agentovým jménem na rotoru.

Bondovskou tematiku využila ve své podzimní komunikaci i společnost Sony, která tak propaguje svůj chytrý telefon Sony Xperia T. Spot, v němž je bondovka pouze naznačena akčními scénami, vytvořila agentura iris Worldwide a produkce Ridley Scott Associates. Režie se ujal Joe Carnahan.

Stejně tak se snaží navodit bondovskou atmosféru i Coca Cola Zero ve své kampani Objev v sobě 007 (Unlock The 007 In You). Spot, který byl natočen v Praze, využívá klasickou bondovskou melodii, již napůl zpívaně, napůl mluveně reprodukují herci. Spot pochází z dílny francouzské agentury Publicis Conseil.

-kch-