Ringier startuje svoji mobilní službu Blesk mobil

středa, 07. listopadu 2012, 07:32 Aktuality MediaGuru

Ve středu nabídne své služby první mobilní tuzemský virtuální operátor Blesk mobil. Konkurovat chce především nízkými cenami a jednoduchostí služeb. Volání z předplacené karty Blesk mobilu vyjde na 2,50 Kč za minutu, což je méně než polovina hovorného u stávajících operátorů.

Cílem Ringieru a důvodem, proč se do podnikání v oblasti mobilních komunikací pouští, má být podle generální ředitelky Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmuclerové záměr vybudovat si další možnou opěrnou nohu příjmů do budoucna. Ringier chce ale také oslovit své čtenáře Blesku. „Jako vydavatel deníku Blesk cítíme potřebu nejen splňovat zábavu, ale také servis a bránit naše čtenáře. To je přesně ten důvod, proč  je pro nás Blesk Mobil důležitý. Život v Česku se pro našeho čtenáře zdražuje a lidé chudnou,“ uvedla generální ředitelka Libuše Šmuclerová.

Blesk mobil provozuje společnost Ringier Axel Springer CZ v síti Telefóniky. Předplacené SIM karty Blesk mobilu budou k dostání v šesti tisících prodejnách tisku po celé ČR. Kredit bude možné dobíjet buď nákupem kuponu v hodnotě 250 Kč, nebo na terminálech Sazky či na poštách. Zákazníci si budou moci přenést své číslo od dosud používaného operátora.

Mobilní virtuální operátoři poskytují služby v síti pronajaté od klasických mobilních operátorů. Fungují ve většině evropských zemí s tržními podíly v řádu jednotek procent. V Česku se zatím mobilní trojice T-Mobile, Telefónica a Vodafone vstupu virtuálních operátorů bránila tím, že s nimi odmítala uzavřít smlouvu. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) ale v těchto dnech dokončil analýzu, která konstatuje, že mobilní trh není plně konkurenční a na jejím základě může vpuštění nových operátorů nařídit.

O marketingové podpoře projektu jsme psali zde.

-čtk, mav-