Reklamní omyly loňského roku

sobota, 05. ledna 2013, 08:00 Marketing, Reklama MediaGuru

Víkendové ohlédnutí věnujeme ještě loňskému roku. Přehmaty a reklamní chyby se totiž marketérům nevyhnuly ani loni.

O tom, jak snadno se chyba udělá a těžce se odčiní, zvláště v reklamě a marketingu, jsme psali již loni. Nyní přinášíme čerstvou várku z uplynulého roku, která se přihodila známým i neznámým značkám.

Například britský internetový obchod s módou pro nadměrné velikosti Simply Be si tak dlouho hrál s úpravou fotografie své modelky, až ji trochu znetvořil ruku – o jeden prst víc nebo míň nevadí, hlavně že má mezi nimi blány.

Módní značka Gucci si svou modelku naaranžovala do takové pózy, že sama už nevěděla, kde ji nohy začínají a kde končí.

Americké oděvní společnosti American Apparel, která je za své kampaně často obviňována ze sexismu, se na jedné fotografii zase podařilo zbavit se těla koně. Kam koňské tělo odešlo a jestli drží modelka koňskou hlavu na svých útlých ramenou, těžko říct…

Značka Camaïeu pro jistotu nechala zmizet nohy modelky.

Luxusní obchodní dům Bloomingdale’s ve snaze svou modelku ještě více zkrášlit jí poněkud příliš protáhl loket.

Tváří nové zimní kampaně H&M je opět zpěvačka Lana Del Rey, která se s vlastní kolekcí nechala vyfotografovat s automobilem. Do pózování se tak položila, až se doslova vtiskla do kapoty.

A nakonec, není nad to nafotit do katalogu La Redoute dětskou módu s roztomilými dětmi na pláži a v pozadí zachytit nudistu, jak kráčí pomalu za nimi.

-kch-