O budoucnosti TV Pětka rozhodne neznámý kupec

pondělí, 04. února 2013, 07:30 TV MediaGuru

TV Pětka čeká na rozhodnutí o své budoucnosti. O TV Metropol se dál zajímá Empresa Media.

Zda TV Pětka bude pokračovat ve vysílání, rozhodne nový vlastník. Kdo jím je, však není v tuto chvíli oficiálně známo. Majetkové změny přitom ve společnosti Metropol Production, která ovládá společnost Metropol TV, držící licence na vysílání TV Pětka a TV Metropol, proběhly. Do Sbírky listin už byl uložen zápis z mimořádné valné hromady společnosti Metropol Production z 19. prosince 2012, na které došlo k odvolání tehdejších členů představenstva (mj. Ivan Ondřejka, Marek Vítek, Pavel Attel) a zvolení nového předsedy představenstva Jana Mrázka. Tyto změny musí být výsledkem kroků nového vlastníka a podle našich informací měl tehdejší akcionář Ivan Ondřejka prodat 100 % akcií Metropol Production.

Televize však dosud neoznámila, kdo o změnách v nejvyšších orgánech společnosti rozhoduje. Zájem o TV Pětka potvrdila na začátku ledna společnost Empresa Media, která už na televizním trhu ovládá TV Barrandov. Ta uvedla, že ve společnosti provádí hloubkovou kontrolu a do vedení společnosti vysílá svého zástupce, který se měl jen „konzultačně podílet na řízení společnosti do doby ukončení due diligence.” Od té doby žádné další informace nesdělila. Až v pondělí 4. února sdělila, že má zájem o stabilizaci vysílání TV Metropol. O TV Pětka se v oficálním vyjádření vůbec nezmiňuje, zájem o televizi zřejmě ztratila.

Do doby rozhodnutí nového vlastníka budou obě televize vysílat archivní materiál v podobě programové smyčky. Jak už informovaly servery Digizone.cz a Médiář.cz, televize už nevyrábí žádné vlastní pořady a stávající vysílání saturují z dříve natočených materiálů.

O novém investorovi pro TV Pětka a Metropol TV se jednalo od loňského podzimu. O televizi se zajímal také podnikatel František Savov, majitel vydavatelství Mladá fronta. O něm je známo, že s Jaromírem Soukupem, který je spojen se společností Empresa Media, má nadstandardní vztahy.

Mezi zaměstnanci TV Pětka koluje i spekulace, že nový vlastník získal televizi s cílem, aby její činnost ukončil.

Rozdílný osud může potkat TV Metropol a TV Pětka. Návrh na rozdělení společnosti Metropol TV totiž počítá s tím, že licence na vysílání pro TV Metropol zůstane ve společnosti Metropol TV, zatímco licence pro TV Pětka se převede pod novou firmu TV 5 Plus.

-mav-