Začal vycházet týdeník o marketingu a obchodu

pondělí, 29. dubna 2013, 02:04 Aktuality, Tisk MediaGuru

V Česku se začal prodávat nový týdeník MarketingSalesMedia, časopis vydavatelství Empresa Media.

V Česku se začal prodávat nový týdeník MarketingSalesMedia. Časopis vydavatelství Empresa Media se v prvním čísle věnuje například tématu hudebních festivalů, informuje také o novinkách v maloobchodě, marketingu či médiích. Šéfredaktorem titulu je Daniel Köppl, který má za sebou dlouholeté zkušenosti s vedením konkurenčního týdeníku Marketing & Media.
První stránky časopisu přinášejí pod hlavičkou "news" přehled o aktuálním dění v jednotlivých oborech. Následují komentáře, názorové stránky či několikastránkové rozhovory. Časopis zveřejňuje i několik průzkumů, mimo jiné na téma tuzemských operátorů či platů v marketingu a obchodu.

Týdeník na začátku počítá s takzvanou řízenou distribucí 5000 kusů. Podle vydavatelství půjde o veřejně známé firmy, které jsou považovány za "klíčové odběratele". K dostání bude i ve víc než 200 vybraných prodejnách tisku, kde bude ke koupi za 65 korun. Zaměřit se chce vedle výrobních či obchodních firem také na komunikační agentury či média. Oslovit hodlá především osoby, které ve firmách rozhodují o rozpočtu na podporu prodeje a marketingu.

Na tuzemském trhu se utká s podobně zaměřeným časopisem Marketing & Media z vydavatelství Economia. I u jeho zrodu stál šéfredaktor nového titulu Köppl, který se však s Economií loni rozešel, údajně kvůli odlišnému pohledu na další směřování vydavatelství. Marketing & Media sleduje aktuální dění v marketingu, reklamě a médiích v Česku i v zahraničí, obsahuje analytické články či komentáře. Cena ve stánku je za srovnatelných 74 korun a vychází stejně jako konkurence každé pondělí.

Stejnou cílovou skupinu oslovuje také měsíčník Strategie z vydavatelství Mladá fronta. Vedle informací o marketingu firem, nových kampaních, výstavnictví či public relations je od roku 1999 každoročně spoluorganizátorem soutěže Agentura roku. Cena stostránkového časopisu je na stánku 139 Kč.

-čtk-