Politické strany odhalují své volební spoty

neděle, 13. října 2013, 20:47 Marketing MediaGuru

Parlamentní volby budou již za necelé dva týdny. Předvolební kampaně tak jdou do svého finále.

Politické strany v posledních dvou týdnech zesilují své kampaně. Postupně také odhalují své předvolební spoty, které budou v období od 14. do 23. října vysílány na televizních stanicích ČT1, ČT2 a ČT24 v celkovém rozsahu nejméně 14 hodin. Maximální délka spotu je stanovena na 30 sekund, přičemž každá kandidující strana má možnost předložit do vysílání dvě verze.

Jako první zveřejnila svůj předvolební spot KDU-ČSL. Volební klip, který je na YouTube k vidění již od 20. září, natočil Filip Renč. Společnou vizi lidovců vyjadřují ve videu Pavel Bělohrádek a Zuzana Roithová. Tlumené barvy symbolizují kontakt s dnešní realitou, kde jediná slunečnice – symbol kampaně, vitality a naděje – je vybarvena žlutě.

Hnutí Ano! představí dva volební spoty: jeden hraný a jeden animovaný, jehož delší verze byla na YouTube k vidění od 25. září. Jak pro MediaGuru.cz uvedl Petr Topinka, který v hnutí zastřešuje vnější komunikaci, celá kampaň vzniká in-house v rámci interního týmu.

Na začátku října svůj předvolební spot zveřejnila také Strana práv občanů Zemanovci, která přímo staví na sloganu: „Zastavili jsme Kalouska.“

V úterý 8. října zveřejnila strana TOP 09 své animované video s názvem Agent TOP  009, které ukazuje přeměnu punkera Karla v agenta 009. Ve volebním spotu má pak agent TOP 009 hlavní roli.

Ve čtvrtek 10. října představilo svůj předvolební spot hnutí Hlavu vzhůru, který staví na podpoře bývalého prezidenta a dlouholetého člena ODS Václava Klause. Zároveň hned v úvodu spotu zaznívá diskutované spojení „metelesku blesku“. Kvůli neoprávněnému použití hlášky z filmu „Marečku, podejte mi pero“ zvažoval jeho spoluautor Zdeněk Svěrák žalobu.

V pátek 11. října svůj spot zveřejnila strana ČSSD, v němž se krajinou prochází její předseda Bohuslav Sobotka.

Stejně tak představila obě dvě verze spotů i Strana zelených, která je dokonce tlumočí do znakového jazyka.

Nová strana Úsvit přímé demokracie Tomia Okamura zatím na YouTube pověsila zatím první ze svých dvou spotů.

Česká pirátská strana představila svůj spot v neděli 13. října.

V neděli 13. října svůj spot ukázala také Strana svobodných občanů.

ODS zveřejnila svůj spot 14. října.

Volební spot KSČM je od 14. října k vidění pouze v televizi. (Na internetu je k vidění například na YouTube kanále Aktuálně.cz)

-kch-