AKA zruší mediální agenturu roku, řešila i TV metry

středa, 13. listopadu 2013, 08:45 Reklama MediaGuru

V rámci soutěže Agentura roku se už nebude vyhlašovat mediální agentura roku.

Mediální sekce profesního sdružení komunikačních agentur, Asociace komunikačních agentur (AKA), se rozhodla zrušit v rámci letité soutěže Agentura roku vyhlašování nejlepší mediální agentury. Soutěž by do budoucna měla být ponechána pouze pro kreativní agentury. Dosud se vyhlašovaly i tři nejlepší mediální agentury, od nadcházejícího ročníku se tato zvyklost ruší.

Agentura roku je především soutěží pro kreativní agentury, v jejím rámci se ale přidruženě hodnotily i agentury mediální. O udělení titulu mediální agentura roku rozhodovaly tři základní faktory: hodnocení agentury zadavateli médií, celkový objem rozpočtů klientů, které agentura zastupuje a počet ocenění získaných na domácí i zahraniční scéně.

V letošním ročníku, vyhlašovaném na jaře 2013, si ocenění Agentura roku odnesly Y&R Praha jakožto absolutní vítěz. Mezi mediálními agenturami zvítězila OMD.

Mediální sekce AKA se v rámci svého úterního večerního zasedání zabývala i situací ohledně výzkumu televizní sledovanosti. AKA je jedním z řádných členů, kteří se na financování výzkumu podílejí. AKA vyčká rozhodnutí ATO, které řeší žádost CET21 o návrat do této profesní organizace. Jasněji by mělo být na konci listopadu.

-mav-